Politika
12.06.2018. 10:33
R.E./Beta/Foto: Marko Đoković

Vučić: Nisam iz EU video nacrt konačnog sporazuma o normalizaciji sa Prištinom

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da u formi papira iz Evropske unije (EU) do sada nije video ni nacrt niti predlog konačnog sporazuma o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

"Kao papir EU, nisam video ni nacrt ni predlog. Video sam neke druge koje sam odbacio... Kada dodje nešto ozbiljno, ja ću vas obavestiti", rekao je Vučić novinarima u Novoj Pazovi.

Prema saznanjima agencije Beta, na sastanku zvaničnika EU, predstavnik jedne države članice EU tražio je uvid u nacrt konačnog sporazuma Beograda i Prištine.

Govoreći o najavama mogućnosti uključivanja Rusije u dijalog Beograda i Prištine, Vučić je ponovio da će se dijalog odvijati pod okriljem EU ali da su naivni svi koji veruju da to može bez informisanja SAD ili Rusije.

"A ako se već uključuje Vašington, onda je naš interes da se uključi i Moskva, odnosno još neko ko nije priznao nezavisnost Kosova", rekao je Vučić i dodao da je o tome razgovarao i sa ruskom predsednikom Vladimirom Putinom i ruskim ambasadorom Aleksandrom Čepurinom ali i sa američkim ambasadorom Kajlom Skotom.

Vučić je potvrdio da će otputovati u Tursku, na poziv tamošnjeg predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, da bi prisustvovao svečanosti povodom otvaranja gasovoda TANAP. ; On je rekao da je dužan da se tamo pojavi jer je Turska u više navrata pokazala da je prijatelj Srbiji kada je otvarala fabrike u slabije razvijenim delovima Srbije poput Lebana, Žitoradje, Krupnja ili Vladičinog Hana.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
11°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve