Politika
04.05.2018. 10:18
Beta

VUČIĆ O KOSOVU I SASTANCIMA U ANKARI I MOSKVI: Pred Srbijom težak period, sa Erdoganom i Putinom o svim temama

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je danas da će u ponedeljak, 7. maja, u Ankari na sastanku s predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom i 8. i 9. maja u Moskvi s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom razgovarati o saradnji i regionalnim, političkim i ekonomskim temama.

Vučić je novinarima u Beogradu rekao da će 9. maja "imati čast da u ime Srbije bude prisutan na Paradi pobede u Moskvi".

"To je događaj koji govori o pobedi nad fašizmom i imam veliku čast što ću u ime Srbije prisustvovati takvom događaju", kazao je predsednik posle susreta sa sportistima.

Vučić je dodao da će sa ruskim predsednikom razgovarati o bilateralnoj saradnji, ali i da očekuje razgovore o svim drugim regionalnm i političkim temama.

Upitan o sastanku s turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom, Vučić je kazao da će razgovarati o mnogim zajedničkim temama - ekonomiji, politici i regionalnoj saradnji.

Govoreći o Kosovu, Vučić je kazao da je pred Srbijom težak period u narednih nekoliko meseci, koji će biti odlučujući i dodao da očekuje velike pritiske, ali da se nada da će se doći do kompromisa.

"Za nas je važno da ne donosimo odluke na prečac... Da budemo mnogo srećni, to svakako nećemo", rekao je predsednik i ocenio da je "nemoguća atmosfera u kojoj se očekuje sve, a u rukama nemate ništa".

"Šta god da uradite, kajaćete se i nije dobro. U nemogućoj atmosferi u kojoj očekujete sve, a u rukama nemate ništa, morate da se borite protiv najjačih boraca, a onda vam neko sa strane dobacuju da bi oni mogli bolje", kazao je Vučić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
13°C
16.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve