VUČIĆ O OPTUŽBAMA DA “GLUMI ŽRTVU”: Nisam mučenik, ali naravno da imam tremu

VUČIĆ O OPTUŽBAMA DA “GLUMI ŽRTVU”: Nisam mučenik, ali naravno da imam tremu


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da su raniji sastavi vlade u Srbiji “slali dnevni red na odobrenje u strane ambasade”.

Vučić je govoreći na TV Pink o Kosovu, situaciji u Srbiji i drugim stvarima nekoliko puta pomenuo opoziciju, rekavši da su “Srbiju u provaliju gurnuli Đilas, Jeremić i Janković”, a naveo je i da zna da je “onima iz inostranstva koji žele da podstiču proteste i nemire u Srbiji” problem to što je Srbija sada nezavisna zemlja.

“Znam, moj je greh što je Srbija nezavisna zemlja i što više dnevni red vlade niko ne šalje u ambasade na odobrenje, što našu politiku ne kreira nijedna ambasada”, rekao je Vučić.

Kako je rekao, uvek je dnevni red išao u jednu ili dve ambasade, a isto tako su kasnije i odluke vlade išle na odobrenje, a sednice su najčešće bile telefonske.

Vučić je rekao da njega zapadni zvaničnici poštuju, jer se “ne dodvorava i vodi autentičnu srpsku politiku”.

On se osvrnuo na optužbe protivnika da “glumi žrtvu”, jer “ne spava i ne jede” na sastancima sa zvaničnicima, rekavši da ne ide na razgovore da bi ručao, već da bi se borio za interese Srbije.

“Borim se da iskoristim svaki trenutak za Srbiju, a ne da jedem šniclu. Nisam mučenik, ali naravno da imam tremu, jer je ne predstavljam sebe već celu državu. Uoči sastanka sa Angelom Merkel nisam spavao, jer sam odgovoran čovek”, rekao je Vučić za Pink.

On je naveo da nemačka kancelarka vidi koliko je on zabrinut i da ga razume.

“Nisam se smejao od kada se dogodilo ovo sa Đurićem. Ne mogu da se smejem, jer znam koliko smo blizu bili opšteg sukoba, to je bilo pitanje napada na sever KiM”, rekao je Vučić i podvukao da se plaši za srpski narod koji živi na KiM.

Kako kaže, zahvalan je narodu koji prepoznaje “prevare spolja i iznutra” i poklanja mu poverenje.

“Mogućnost kompromisa sa Albancima zaustavile su jedna ili dve svetske sile i sada imam kompletnu sliku ko se upleo da se to zaustavi”, rekao je Vučić.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar