Politika
05.10.2018. 12:43
R.E./Beta

VUČIĆ O PETOM OKTOBRU: Milošević je uništavao ekonomiju, ali ne namerno, a Đilas i ostali su krali i pljačkali sve što je Milošević ostavio u nasleđe

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nije moguće dati jednoznačnu ocenu tekovina promena od 5. oktobra 2000. godine, jer su posledice tih dogadjaja bile i dobre i loše.

"Nije sve crno ili belo što se tiče 5. oktobra, to su nijanse izmedju crnog i belog. Bilo je dobrih stvari, jer više nismo bili izolovani, kao zemlja smo se otvorili. A bilo je i loših stvari jer su najgori pljačkaši kao plen zauzimali sve što je u Srbiji vredelo a odustajali su od srpskih državnih i nacionalnih interesa, i uveli zemlju u najtežu dužničku krizu od 2008. do 2012. godine", rekao je Vučić u hotelu Hilton.

Vučić je ocenio da je danas u svim sferama društvenog života stanje "desetostruko bolje" i kao primer naveo da ima tri puta manje ubistava nego 2001. ili 2003. godine, ali i to što u Beogradu radi Narodni muzej koji godinama nije radio.

"(Bivši predsednik SRJ Slobodan) Milošević je uništavao ekonomiju, ali ne namerno i smišljeno, nego je politika uvela zemlju u sukobe. A Dragan Đilas i ostali su krali i pljačkali sve što je Milošević ostavio u nasleđe, makar u supstanci. Svaku fabriku su uništili", rekao je Vučić i dodao da su opozicionari Đilas i Vuk Jeremić medju najbogatijim ljudima, ne samo u Srbiji nego u regonu.

Komentarišući najave da će Pokret slobodnih građana početi prikupljanje potpisa za njegovu smenu, Vučić je rekao da je Srbija demokratska zemlja i da svako ima pravo na prikupljanje potpisa, ali da će do kraja godine biti dosta lokalnih izbora na kojima će opozicija imati priliku da pokaže svoju snagu.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
11°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve