VUČIĆ O PUTU SRBIJE U EU: Pred nama su Himalaji od prepreka, o kojima će morati da odluče građani

VUČIĆ O PUTU SRBIJE U EU: Pred nama su Himalaji od prepreka, o kojima će morati da odluče građani

Foto: Printscreen Youtube


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je pred Srbijom “planina prepreka” na putu ka EU o kojima će morati da odlučuju građani.

Posle sastanka s evropskom komesarom za pregovore o proširenju i politiku susedstva Johanesom Hanom, Vučić je rekao da je pitanje odnosa Beograda i Prištine jedan od najvećih problema, koje je nazvao “planinskim lancem prepreka ka članstvu u EU”.

“Da li su to za nas lake prepreke? Nisu, kao Himalaji su, ali ne bismo bili prvi koji su se popeli na Mont Everest”, naveo je on.

Predsednik Srbije je rekao da je došlo vreme da se “donose odluke, plate cene iz prošlosti i rešavaju pitanja koja decenijama niko nije rešavao”.

Vučić je rekao da će se o tim važnim pitanjima izjašnjavati građani i da će vlada poštovati njihovu odluku.

“Građani će morati da kažu kako vide budućnost ove naše lepe zemlje. Da li vide budućnost Srbije u Evropi, a za to moramo da platimo određenu cenu, koja nije mala ili mislimo da ovako možemo da nastavimo i da budemo na evropskom repu”, rekao je Vučić.

Govoreći o normalizaciji odnosa sa Prištinom, Vučić je dodao da rešenje ne može biti takvo da jedna strana izgubi sve, a druga ne izgubi ništa.

“Takvog rešenja neće biti. Takvo rešenje nema ko ni da predloži. To mora da bude rezultat kompromisa… da bi i jedni i drugi mogli ponovo da budu zadovoljni”, kazao je on.

1 comment

Dodajte komentar
  1. 1
    ljubica

    Dobro je da nam predsednik poredi put Srbije u EU sa osvajanjem Himalaja i Mont Everesta. Nije mogao nista bolje da kaze od besmislenosti tog puta. Tesko je osvojiti Mont Everest , ali su ga osvojili mnogi. Istina, ali za cije babe zdravlje? Ko ih se jos seca , i koliko ih je bilo? I sta je to dobro bilo kome donelo sem sto je taj , a posle njega jos hiljade njih bio jedan dan u medijima? Pri tom se ne govori o onim mucenim bezimenim vodicima , nosacima i ostaloj kako se popularno kaze tehnickoj podrsci koji su na tom putu koji ima cilj da stigne do vrha i odmah se vrati ostavili svoje zdravlje , a mnogi i svoje zivote. Isto cemo mi obicni gradjani imati kao i ti nosaci. Sto bi se reklo duplo golo.

+ Ostavite komentar