Politika
07.02.2018. 17:11
R.E./Beta

VUČIĆ O PUTU SRBIJE U EU: Pred nama su Himalaji od prepreka, o kojima će morati da odluče građani

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je pred Srbijom "planina prepreka" na putu ka EU o kojima će morati da odlučuju građani.

Posle sastanka s evropskom komesarom za pregovore o proširenju i politiku susedstva Johanesom Hanom, Vučić je rekao da je pitanje odnosa Beograda i Prištine jedan od najvećih problema, koje je nazvao "planinskim lancem prepreka ka članstvu u EU".

"Da li su to za nas lake prepreke? Nisu, kao Himalaji su, ali ne bismo bili prvi koji su se popeli na Mont Everest", naveo je on.

Predsednik Srbije je rekao da je došlo vreme da se "donose odluke, plate cene iz prošlosti i rešavaju pitanja koja decenijama niko nije rešavao".

Vučić je rekao da će se o tim važnim pitanjima izjašnjavati građani i da će vlada poštovati njihovu odluku.

"Građani će morati da kažu kako vide budućnost ove naše lepe zemlje. Da li vide budućnost Srbije u Evropi, a za to moramo da platimo određenu cenu, koja nije mala ili mislimo da ovako možemo da nastavimo i da budemo na evropskom repu", rekao je Vučić.

Govoreći o normalizaciji odnosa sa Prištinom, Vučić je dodao da rešenje ne može biti takvo da jedna strana izgubi sve, a druga ne izgubi ništa.

"Takvog rešenja neće biti. Takvo rešenje nema ko ni da predloži. To mora da bude rezultat kompromisa... da bi i jedni i drugi mogli ponovo da budu zadovoljni", kazao je on.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
4°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve