VUČIĆ O ZABRANI ULASKA SRPSKIH PESNIKA I ISTORIČARA U CRNU GORU: Srbija mora da reaguje

VUČIĆ O ZABRANI ULASKA SRPSKIH PESNIKA I ISTORIČARA U CRNU GORU: Srbija mora da reaguje

foto Marko Djokovic


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je za Prvu televiziju da Crna Gora zabranom ulaska srpskih intelektualaca uvodi ne verbalni, već delikt mišljenja.

Predsednik Vučić je kazao da je povodom napisa u medijima da je Uprava granične policije CG donela rešenje o zabrani ulaska u Crnu Goru akademiku Matiji Bećkoviću, istoričarima Čedomiru Antiću i Aleksandru Rakoviću, kao i srpskom političaru i pravniku Dejanu Miroviću, razgovarao sa ministrom policije Nebojšom Stefanovićem.

“Razgovarao sam sa ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem i molio sam ga da razgovara sa kolegama u Crnoj Gori. Dobio je potvrdu za navedena četiri lica, ali ne znamo da li ima još lica”, rekao je Vučić i dodao da Srbija još nije zvanično dobila akt o zabrani ulaska.

“Kao razlog navedeno je ugrožavanje sigurnosti i temelja bezbednosti Crne Gore. Država Srbija mora da reaguje. Ovo je nešto čime sam bio šokiran, mi smo zabranili ulaz kriminalcima koji su na poternicama, a neko drugi je kao odgovor na to zabranio nečije mišljenje. Crna Gora ovim uvodi ne verbalni, već delikt mišljenja i to je nedopustivo u 21. veku i u Evropi”, naglasio je Vučić.

“O konkretnim merama ćemo razgovarati ako ne dobijemo razuman odgovor Crne Gore”, istakao je predsednik Vučić.

NE PROPUSTITE:

ČEDOMIR ANTIĆ NA ZABRANU ULASKA U CRNU GORU: Doćiću “sa slobodom, kada tirаninu bude došаo krаj”

MATIJA BEĆKOVIĆ O ZABRANI ULASKA U CRNU GORU: Ne znаm dа li se to odnosi nа mene živog ili i mrtvog, pošto sаm imаo nаmeru, kаd umrem, tamo dа živim

RAMPA ZA ULAZAK U CRNU GORU: Policija zabranila ulazak Matiji Bećkoviću, istoričarima Čedomiru Antići i Aleksandru Rakoviću, na listi i pravnik Dejan Mirović

1 comment

Dodajte komentar

+ Ostavite komentar