VUČIĆ ODGOVORIO BRITANSKOM AMBASADORU KIFU: Ako je opasna pormena granica, zašto ste menjali granice Srbije 2008?

VUČIĆ ODGOVORIO BRITANSKOM AMBASADORU KIFU: Ako je opasna pormena granica, zašto ste menjali granice Srbije 2008?


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uzvratio je danas na izjavu britanskog ambasadora u Srbiji Denisa Kifa da je svaka promena granica rizična i opasna, pitanjem – “pa, što je menjao granice 2008?”.

“Zašto je menjao granice Srbije 2008. godine? Hoće li da odgovori na to pitanje? Za Srbe je donelo ogroman rizik i cenu to što ste menjali granice 2008, što ste urušavali Srbiju 1999. godine, a za to ćete da nađete opravdanje u humanitarnoj katastrofi, i što ste menjali opet granice 1991, 1992”, kazao je Vučić.

“Svakih deset godina, kada to vama odgovara, vi možete da menjate granice, a Kada neko drugi, koga se to tiče, nešto pokuša da uradi mimo vašeg znanja, onda komentarišete da će platiti cenu i da je visok rizik”, istakao je Vučić.

Predsednik je, odgovarajući na pitanja novinara u Alpbahu, upitao takođe: “A, koliki je rizik ukoliko do dogovora ne dođe?”, te istakao da, suštinski, zamrznuti konflikt ne postoji, jer se, kaže, zapravo samo “čeka ko će na koga da udari”.

On je istakao da ne želi da ide u ratove i sukobe i dodao da želi da veruje da je Kif imao dobru nameru.

“Ali, čekam da dobijem odgovor što ste menjali granice 2008. godine i što ste u roku od nekoliko dana priznali nezavisno Kosovo suprotno Rezoluciji 1244, suprotno međunarodnom pravu, zato što je to poseban slučaj, jer kada vi nešto odlucite imate pravo da kažete da je to poseban slučaj, a kada narodi kojih se to tiče o necemu odlučuju onda oni nemaju pravo na to”, zaključio je predsednik.

2 komentara

Dodajte komentar
  1. 2
    Dr Miggyy

    Veće zasluge, od britaskog ambasadora Kifu zaslužnog za dranje i iskaljavanja besa od strane iznerviranog ΛV, ima njegov vrli prijatelj i savetnik, a zločinac prema Srbiji, Toni Bler. On ne da je prekrajao granice Srbije, već je crtao šta da se poruši i šta da se poubija od mostova, bolnice, puteva, škola i na kraju ubio je zločinački i mučki iznad 2000 nedužnih građana Srbije. Jedini im je dug što su građani Srbije i ostali su tu gde su rođeni i gde žive. Još je omogućeno tom zlotvoru da se šeta zemljom Srbijom i pored osude na 20 godina zatvora za učinjene zločine. Oni koji su mu to omogućili mora da su slični njemu ili iz neke koristi to su uradili.

+ Ostavite komentar