Politika
19.10.2018. 16:23
R.E./Beta

VUČIĆ: Opozicija je protiv mene jer se borim da Kosovo ne bude nezavisno

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić optužio je danas predstavnike opozicije da su se zalagali za nezavisnost Kosova kada su bili na vlasti i da se bore protiv njega upravo zato što se zalaže da to ne bude tako.

"Rešenje opozicije (za Kosovo) je nezavisnost. Jer oni su bili na vlasti 2008. godine kada je Kosovo proglasilo nezavisnost, pa su 2009. izbacili Srbiju iz procesa odlučivanja u UN, pa su 2010. godine dobili katastrofalno mišljenje Medjunarodnog suda pravde a 2011. godine su postavili carinske prelaze na Jarinju i Brnjaku, da nas razgraniče od našeg naroda", rekao je Vučić.

On je za televiziju Pink rekao da su tome doprineli tadašnji ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić, kao i vlast Borisa Tadića, čiji je bliski saradnik bio jedan od osnivača Saveza za Srbiju Dragan Djilas. ; Vučić je rekao da aktuelna opozicija nema nikakvu politiku za rešenje problema Kosova već da samo želi da se "dočepa plena i da opljačka državnu kasu". ; On je ponovio optužbe da je Jeremić primao novac iz inostranstva a da je Djilas samo od 2007. do 2012. godine "od gradjana ukrao 25 miliona evra". ; "To je pet miliona evra godišnje. I to samo šta je priznao", rekao je Vučić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
12°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve