Politika
01.09.2018. 14:28
R.E./Beta

Vučić: Opozicija namerno radila na celovitosti nezavisnog Kosova

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, optužio je danas opozicione snage u Srbiji da su "namerno radili na celovitosti nezavisnog Kosova, a da su se samo pravili da tobože štite srpske državne i nacionalne interese".

On je na otvaranju Žeželjevog mosta u Novom Sadu kazao da njegovi politički protivnici "samo što ne počnu da slave" činjenicu da neće biti promena granica.

"Ja sam očekivao da će ovi naši politički protivnici u Srbiji da organizuju slavlje, jer evo imaju to da se granice ne menjaju, rekli su im to iz Evrope i Albanije, samo što su oni zaboravili da kažu narodu da se ne menjaju granice nezavisnog Kosova, jer su sve vreme obmanjivali narod", rekao je Vučić.

On je ocenio da danas kada "srpskom narodu kažete da je Kačanik srpski i da će takav zauvek ostati", da svi znaju da to nije slučaj.

"Oni (politički protivnici) su namerno radili na celovitosti nezavisnog Kosova, samo su se pravili da tobože štite naše državne i nacionalne interese. Sve je jasnije da će biti teško da se dođe do nekog rešenja za Kosovo, ali mi ćemo nastaviti da nudimo mir, kompromise i da tražimo ono šta je moguće, realno, pravično i racionalno za srpski narod i za srpsku državu", kazao je Vučić.

Poručio je "onima koji traže ništa i raduju se tome da Srbija dobije jedno veliko ništa", da nastave da se raduju, jer "sve ide u pravcu njihovog uspeha u tome da Srbija po pitanju Kosova i Metohije dobije - ništa".

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
11°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve