Politika
22.05.2018. 09:37
R.E/b92.net

Vučić postao počasni doktor Univerziteta za jezike

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je, drugog dana zvanične posete Azerbejdžanu, počasni doktorat na azerbejdžanskog Univerziteta za jezike u Bakuu.

On je u toj ustanovi otvorio Centar za srpski jezik i kulturu.

Pozdravljajući Vučića dekan univerziteta Kamal Abdulajev rekao je da je za njihovu zemlju važan multikulturalizam i da otvaranje srpskog centra predstavlja veliku korist za taj univerzitet i da će jačanje odnosa između omladine dve zemlje i doprineti većem povezivanju dva naroda.

"Čestitam predsedniku Srbije na dobijanju titule počasnog doktora azerbejdžanskog univerziteta", rekao je on i izrazio uverenje da će se prijateljstvo između dve zemlje dalje razvijati.

Predsednik Srbije se zahvalio na ogromnoj časti učinjenoj Srbiji i njemu lično.

"Vi ste, dragi prijatelju, govorili o multikulturalnosti i portrebi povezivanja naroda i to je od odlučujućeg značaja svake zemlje i studenata svih ljudi", rekao je Vučić.

On je poručio studentima da je najvažnije da uče i rekao da im znanje niko ne može oduzeti, kao i da treba da čuvaju nezavisnost svoje zemlje kao što to čine nijhovi lideri.

Vučić je rekao da će on i predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev učiniti sve u njihovoj moći da približe dve zemlje, da uzajamno investiraju jedna u drugu što će znaćiti bolji život za njihove građane.

Vučić je posle odgovarao na nekoliko pitanja studenata.

Predsednik Srbije danas završava posetu Azerbejdžanu a razgovaraće sa predsednikom Narodne skupštine Azerbejdžana Oktajom Asadovom, kao i sa azerbejdžanskim privrednicima.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve