Vučić postao počasni doktor Univerziteta za jezike

Vučić postao počasni doktor Univerziteta za jezike


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je, drugog dana zvanične posete Azerbejdžanu, počasni doktorat na azerbejdžanskog Univerziteta za jezike u Bakuu.

On je u toj ustanovi otvorio Centar za srpski jezik i kulturu.

Pozdravljajući Vučića dekan univerziteta Kamal Abdulajev rekao je da je za njihovu zemlju važan multikulturalizam i da otvaranje srpskog centra predstavlja veliku korist za taj univerzitet i da će jačanje odnosa između omladine dve zemlje i doprineti većem povezivanju dva naroda.

“Čestitam predsedniku Srbije na dobijanju titule počasnog doktora azerbejdžanskog univerziteta”, rekao je on i izrazio uverenje da će se prijateljstvo između dve zemlje dalje razvijati.

Predsednik Srbije se zahvalio na ogromnoj časti učinjenoj Srbiji i njemu lično.

“Vi ste, dragi prijatelju, govorili o multikulturalnosti i portrebi povezivanja naroda i to je od odlučujućeg značaja svake zemlje i studenata svih ljudi”, rekao je Vučić.

On je poručio studentima da je najvažnije da uče i rekao da im znanje niko ne može oduzeti, kao i da treba da čuvaju nezavisnost svoje zemlje kao što to čine nijhovi lideri.

Vučić je rekao da će on i predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev učiniti sve u njihovoj moći da približe dve zemlje, da uzajamno investiraju jedna u drugu što će znaćiti bolji život za njihove građane.

Vučić je posle odgovarao na nekoliko pitanja studenata.

Predsednik Srbije danas završava posetu Azerbejdžanu a razgovaraće sa predsednikom Narodne skupštine Azerbejdžana Oktajom Asadovom, kao i sa azerbejdžanskim privrednicima.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar