Politika
27.10.2018. 14:21
R.E./Beta/Foto: Beta

Vučić: Poštujemo hrvatske, albanske i bošnjačke žrtve, ne damo nikome da unižava srpske

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je za Srbiju važno da poštuje hrvatske, albanske i bošnjačke žrtve, ali i da, kako je rekao, nikom ne damo da unižava srpske žrtve.

Vučić je na obeležavanju slave Srpske napredne stranke u Beogradu komentarišući predstavljanje revizionističke knjige "Mit o Jasenovcu" i filma "Sto godina srbijanskog terora u Hrvatskoj 1918-2018" na Hrvatskoj radio-televiziji kazao da mu je žao ljudi koji žele da "steknu slavu negiranjem najstrašnijih zločina".

On je rekao da je počastovan što je u društvu Aleksandra Karađorđevića na plakatu za promociju tog filma.

"Počastvovan sam što sam u društvu Aleksandra Karađordđevića, oni neka rade svoj posao, a naše je da nikome ne damo da unižava srpske žrtve i da na takve pokušaje reagujemo na miran način i istinom. Nastavićemo da gradimo mir i dobre odnose sa njima i da se sa ponosom sećamo naših pobeda, ali nećemo dozvoliti da nipodaštavaju naše žrtve", kazao je Vučić.

On je dodao da je ponosan što je Srbija, kako je rekao, sve jača zbog napretka ekonomije, ali i zato što je nezavisna država koja sama donosi odluke.

"To nije lako u 21. veku kad imate sedam miliona stanovnika i uslovno malu teritoriju", rekao je Vučić.

Voditeljka Hrvatske radio-televizije je u četvrtak, 25. oktobra u emisiji "Dobro jutro, Hrvatska" predstavila knjigu "Mit o Jasenovcu", a u najavi Festivala rodoljubivog filma predstavila film "Sto godina srbijanskog terora u Hrvatskoj".

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
11°C
23.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve