VUČIĆ: Pozivam Albance da ishod glasanja u Interpolu ne dožive kao poraz već kao otrežnjenje

VUČIĆ: Pozivam Albance da ishod glasanja u Interpolu ne dožive kao poraz već kao otrežnjenje

Foto: Beta/Miloš Miškov


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je danas kosovske Albance da ishod glasanja u Generalnoj skupštini Interpola, posle koga Priština nije postala član svetske policijske organizacije, “ne dožive kao debakl ili veliki poraz već kao otrežnjenje”.

Vučić je na vanrednoj konferenciji za novinare pozvao kosovske Albance da “razumeju da svet nije više unipolaran i da je rešenje u dogovoru sa Beogradom a ne da neko Srbiji nameće rešenja”.

“Bilo bi dobro kada bi albanski političari poslali takvu poruku svom narodu”, kazao je predsednik Srbije i dodao da je rezultat glasanja u Generalnoj skupštini Interpola poziv svima u svetu da razumeju da se stvari ne rešavaju jednostranim pritiscima već dogovorom.

On je pozvao predstavnike vlasti u Prištini da ukinu taksu od deset odsto na uvoz robe iz centralne Srbije i BiH na Kosovo, navodeći da “nama nije padalo na pamet da zaustavimo njihovih 5.000 kamiona ili 30.000 kamiona koji dolaze na teritoriju Kosova”.

Kosovo ranije danas na glasanju na Generalnoj skupštini Interpola nije uspelo da dobije dovoljno glasova za članstvo u svetskoj policijskoj organizaciji.

Za prijem Kosova u članstvo u prvom krugu glasalo je 76, protiv je bilo 56 a uzdržano 22 delegata. ;Posle pauze, za prije Kosova je glasalo 68 protiv je bio 51 a uzdržano 16 delegata.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar