Vučić: Problem ne može biti rešen priznanjem Kosova, to je nemoguće

Vučić: Problem ne može biti rešen priznanjem Kosova, to je nemoguće

foto Marko Djokovic


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da problem ne može da bude rešen tako što će Srbija da prizna nezavisnost Kosova u sadašnjim granicama i da se to neće dogoditi.

“To je nemoguće”, rekao je Vučić u intervjuu televiziji Prva.

Vučić je rekao da Beograd ne vidi šta bi mogla biti alternativa pregovorima, ali da se oni sada ne vode i da se ne može govoriti da su dve strane bliže sporazumu.

“Šta je alternativa pregovorima? Hoćete da ratujemo? Ako i ratujemo, opet ćemo da dođemo do toga da pregovaramo. Šta je ideja?”, rekao je Vučić.

On je ponovio da Srbija ne može da preostale Srbe na Kosovu ostavi na milost i nemilost u slučaju eventualnog napada i dodao da je u više navrata rekao da će Srbija u tom slučaju znati kako da odgovori.

“Rekao sam šta ćemo da radimo i to ćemo da radimo. Ako Priština krene u akciju, mi ćemo da odgovorimo. Zato i ne kreće. Ali, šta mislite da radimo ako ne razgovaramo? Nemamo izbora. Ali u ovom trenutku ne razgovaramo ni sa kim”, rekao je Vučić.

1 comment

Dodajte komentar
  1. 1
    Klimt-Bec

    Tri prilike si imao i sve tri propustio da si samo jednom krenuo sa Vojskom i Policijom, Svet bi uvideo da ozbiljno stojis iza svojih reci!!! Ovako te danas niko ne shvata ozbiljno, vec na protiv izgledas kao Kalimero koji samo kuka da je sve nepravda…

+ Ostavite komentar