Politika
31.08.2018. 14:22
Tanjug

Predsednik

VUČIĆ RAZGOVARAO SA KIFOM: Srbija ne prihvata da bude ponižena

vuic-i-kif.jpg

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio da Srbija nikada neće prihvatiti rešenje pitanja Kosova, koje bi bilo ponižavajuće za

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio da Srbija nikada neće prihvatiti rešenje pitanja Kosova, koje bi bilo ponižavajuće za našu zemlju i naš narod.

Vučić je to istakao u razgovoru sa ambasadorom Ujedinjenog Kraljevstva u Beogradu Denisu Kifu o stanju dijaloga Beograda i Prištine.

Sagovornici su razgovarali i o bilateralnim odnosima, situaciji u regionu i o rezultatima Samita o Zapadnom Balkanu, održanom u Londonu.

Predsednik Vučić je, kako je saopštila Pres-služba predsednika, istakao potrebu postizanja trajnog i pravednog rešenja za Kosovo i Metohiju, ali koje ne bi bilo suprotstavljeno državnim i nacionalnim interesima Srbije.

"Srbija nikad neće prihvatiti rešenje koje bi bilo ponižavajuće za našu državu i naš narod", istakao je predsednik Vučić.

Predsednik Srbije je u razgovoru sa ambasadorom Kifom izrazio interes Srbije za jačanje političkog dijaloga sa Ujedinjenim Kraljevstvom, kao i za razvoj ekonomske saradnje i povećanje broja i obima njihovih investicija.

Vučić je zahvalio Vladi Ujedinjenog Kraljevstva na posvećenosti Berlinskom procesu, koji je od velikog značaja za mir i stabilnost u regionu Zapadnog Balkana.

Ambasador Kif je istakao da je Samit u Londonu pokazao da njegova zemlja želi da ima pozitivnu ulogu u regionu i njegovoj evropskoj budućnosti, kao i da deli ciljeve o postizanju trajne stabilnosti na Zapadnom Balkanu.

Dodao je da Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, kroz projekte poput digitalne transformacije i jačanja e-uprave, finansirane u okviru Fonda za dobru upravu, nastavlja podršku procesu reformi u Srbiji.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
5°C
14.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve