Politika
01.02.2018. 12:51
R.E./Beta

Vučić: Razgovori u Zagrebu biće teški, ali lekoviti

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Beogradu da očekuje da će razgovori u Zagrebu biti komplikovani i teški, ali lekoviti i blagorodni.

On je kazao da je poseta Hrvatskoj, planirana za 12. i 13. februar, dugo pripremana, kao i da ne razume argumente da nije vreme za posete, ali da ih prihvata.

"Ne pada mi napamet da podilazim bilo kome. Moj posao je da štitim interese Srbije i da imamo što bolje odnose sa Hrvatskom", rekao je Vučić novinarima u Beogradu pošto je prisustvovao svečanosti povodom 40 godina rada Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje".

Vučić je kazao da veruje da su razvogori potrebni za obe strane i da je sada posao na predsednicima dve države da na racionalan način rešavaju jasne i vidljive probleme Srba u Hrvatskoj, ali i Hrvata u Srbiji.

"Idem u Hrvatsku jer hoću da se borim za mir i stabilnost, hoću da se borim za to da gradjani Srbije imaju bolju budućnost, kao što sam spreman da pomognem u svemu što Hrvati u Srbiji žele da imaju", kazao je Vučić.

Prema njegovim rečima, i spisak nestalih, imovinska prva, kao i prava na penzju biće teme "teških razgovora" sa predsednicom Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović.

Vučić je rekao da je uradjeno dosta u unapredjenju prava hrvatske manjine u Srbiji, ali da će razgovori u Zagrebu biti osnov da se vidi šta još može da se uradi i poboljša.

"Po prirodi nisam optimista, ne očekujem čudo, ali očekujem da će ti razgovri biti dobri, blagorodni i lekoviti u odnosu dveju zemalja", ocenio je Vučić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
8°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve