Politika
29.08.2018. 14:05
R.E./Danas.rs

VUČIĆ SA POTPREDSEDNIKOM VLADE UAE U BEOGRADU: Šeik ima planove za dalja ulaganja u Srbiju

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Aleksandar Vučić danas se sastao sa potpredsednkom Vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata, šeikom Hmdanom bin Zajedom Al Nahjanom, u Beogradu sa kojim je razgovarao o bilateralnoj saradnji, brojnim zajedničkim projektima, odnosima u svetu i regionu Zapadnog Balkana.

Predsednik Srbije je na sastanku rekao da dve zemlje neguju iskrene prijateljske odnose i žele dalje da unaprede svoju saradnju u svim sferama društvenog života, naročito u oblasti ekonomije.

On se zahvalio šeiku Hamdanu na finansijskoj podršci koju UAE pružaju Srbiji, kao i na uspešnoj realizaciji projekata u oblasti poljoprivrede, energetike i saobraćaja.

Predsednik Srbije je posebno zahvalio šeiku Hamdanu na učešću UAE u realizaciji projekta Beograd na vodi koji u značajnoj meri doprinosi oporavku građevinske industrije Srbije.

Šeik Hamdan je istakao da veoma poštuje rezultate koje je Srbija postigla u ekonomiji i naglasio da će Srbija u UAE imati odgovornog i iskrenog partnera. On je rekao da postoji veliko interesovanje za dalja ulaganja u oblasti hotelskog i lovnog turizma i nekretnine u Srbiji.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
overcast clouds
6°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve