Politika
27.07.2018. 15:21
R.E/b92.net

VUČIĆ SE SASTAO SA SOROSOM: Teme razgovora Kosmet i "zahvalnost"

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa zamenikom predsednika Upravnog odbora Fondacije za otvoreno društvo Aleksanderom Sorosom.

Kako se navodi u saopštenju, Vučić je sa njim razgovarao o situaciji u regionu, podršci Fondacije za Otvreno društvo evropskim integracijama Srbije i o reformama u oblasti medija i vladavine prava.

"Predsednik Vučić upoznao je Sorosa i članove delegacije sa situacijom na Kosovu i Metohiji i napretku dijaloga između Beograda i Prištine. Tema razgovora bila je i podrška Fondacije regionalnoj ekonomskoj zoni. Aleksander Soros izrazio je zahvalnost predsedniku Srbije na podršci koju Fond za otvoreno društvo ima u Srbiji, i naglasio da će fondacija nastaviti da podržava Srbiju na evropskom putu, kao i reformske i demokratske procese. On je pozdravio nastavak dijaloga Beograda i Prištine i konstruktivnu ulogu Srbije u održanju stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana", ističe se u saopštenju.

Ovo je četvrti susret Vučića i Sorosa za manje od godinu dana, u septembru prošle godine su se sastali u Njujorku, potom u novembru u Beogradu, a zatim i sredinom aprila ove godine.

Soros se u četvrtak uveče sastao i sa predsednikom Privredne komore Srbije Markom Čadežom.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
7°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve