Politika
03.04.2018. 12:57
R.E./Beta

Vučić: Srbija pomaže Republiku Srpsku sa pet miliona evra

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Srbija donirati Republici Srpskoj pet miliona evra.On je rekao da će ova nova donacija ići u Prijedor, Novi Grad, Mrkonjić Grad, Bratunac, Sokolac, Novo Goražde, Trebinje i druge gradove.

Vučić je na konferenciji za novinare posle sastanka sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom rekao da je Srbija izdvojila 500.000 evra za hramove SPC u Federaciji Bosne i Hercegovine i 500.000 evra za zapošljavanje mladih.

On je kazao i da je Dodik zamolio da Srbija pomogne izgradnju puta Gacko - Foča sa 10 miliona evra, ali da u ovom trenutku Beograd nije mogao da donese takvu odluku.

Vučić je zahvalio predsedniku RS na pružanju podrške teritorijalnom integritetu Srbije i obavestio ga o poslednjim dogadjajima u Kosovskoj Mitrovici kao i o idejama koje su različiti društveni činioci u Srbiji izneli tokom unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i Metohiji.

Predsednik Srbije je najavio da će tokom sledeće nedelje posetiti Mostar i Trebinje, u kojem će obići vrtić koji se gradi sredstvima koje je obezbedila Srbija.

On je dodao da će poseta Trebinju biti prilika da se vidi kako Srbija može pomogne razvoj tog dela Hercegovine u budućnosti.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
9°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve