Politika
09.04.2018. 15:31
Beta

VUČIĆ U MOSTARU: Većom ekonomskom saradnjom do mira i stabilnosti

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Mostaru da će Srbija i ubuduće poštovati Bosnu i Hercegovinu i da je bolja ekonomska saradnja dve zemlje put ka miru i stabilnosti u regionu.

"Srbija će poštovati BiH kao što je to uvek činila i dati sve od sebe da u miru i dobrim odnosima gradimo što je moguće bolju ekonomiju naših zemalja i da gledamo u budućnost", rekao je Vučić novinarima posle sastanka sa hrvatskim članom Predsedništva Bosne i Hercegovine Draganom Čovićem.

Vučić je rekao da je s Čovićem razgovarao o važnosti prevazilaženja "stvari iz prošlosti" i o tome kako da dve zemlje u narednom periodu više sarađuju i unaprede ekonomsku saradnju. Dodao je da nema zemalja u regionu "koje imaju brži rast trgovinske razmene od Srbije i BiH".

"U 2017. godini razmena Srbije i BiH povećana je 13,9 odsto a od 2005. godine smo udvostručili razmenu", kazao je srpski predsednik.

Vučić je rekao da je sutrašnji Međunarodni sajam u Mostaru, koji će otvoriti, izuezetna prilika za povećanje saradnje u regionu i da će na Sajmu biti prisutno preko 60 kompanija iz Srbije.

"Mislim da se tako gradi budućnost, mir i stabilnost", naveo je Vučić.

Kazao je da očekuje da "odnosi Srba, Hrvata i Bošnjaka budu bolji u budućnosti, a ne lošiji" i zahvalio Čoviću što je pozvao Srbiju da bude zemlja partner na Međunarodnom sajmu u Mostaru.

"Želim da pozovem sve Mostarce i sve Hercegovce da dođu u posetu Srbiji. Ja ću i sledece godine doći ovde ako dobijem Draganov poziv", dodao je Vučić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
8°C
18.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve