VUČIĆ: Uklonite takse i pregovori mogu da se nastave

VUČIĆ: Uklonite takse i pregovori mogu da se nastave

Foto: Beta/ Miloš Miškov


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Beograd nema nikakav uslov za nastavak dijaloga sa Prištinom ali da je veoma važno da se prvo stvari vrate u stanje pre uvodjenja taksi na srpske proizvode.

“Nigde u normalnom svetu ne postoji da nekome uvodite takse i ograničavate protok robe. To se prosto ne dešava. Sklonite to kao prepreku i nastavićemo da razgovaramo. Pritom, ne zaboravljamo da ste imali jednu obavezu iz Briselskog dijaloga a to je Zajednica srpskih opština. A vi niste ni zainteresovani za to. A mi smo ispunili sve. I dalje se toga pridržavamo, iako možemo u jednom danu, jednim klikom da se vratimo na predjašnje stanje”, rekao je Vučić.

Nakon sastanka sa ambasadorima i šefom delegacije EU, Vučić je rekao da je suština da “neko urazumi” rukovodstvo u Prištini i ponovio da je Srbija uvek bila za dijalog.

“Nas interesuje da nastavimo dijalog sa legitimnim i legalnim predstavnicima Albanaca. Da vidimo da li možemo da postignemo dogovor. Ali, što se pritiska tiče, EU je davala korektne izjave ali ja mislim da Albance zanima samo stav Amerike. Izvinjavam se EU. I hvala Vašingtonu što je izrazio jasan stav protiv taksi”, rekao je Vučić.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar