Politika
08.05.2018. 09:11
Tanjug,RTS

VUJOVIĆ PODNOSI OSTAVKU: Ministar finansija povlači se iz ličnih razloga, Siniša Mali biće predložen na to mesto

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Ministar finansija u Vladi Srbije Dušan Vujović odlučio je da se povuče sa te funkcije i o tome je obavestio predsednicu Vlade Anu Brnabić, saopšteno je jutros iz njenog kabineta. Navodi se da su razlozi za povlačenje ministra Vujovića lične prirode.

RTS-u je potvrđeno da će za novog ministra finansija biti predložen Siniša Mali.

Ministar Vujović je naveo da su u vreme njegovog mandata ostvareni značajni rezultati u vezi sa makroekonomskom stabilizacijom, fiskalnom konsolidacijom i strukturnim reformama, navodi se u saopštenju.

"Priznanja uglednih domaćih i inostranih međunarodnih finansijskih institucija potvrda su tih rezultata", navodi se u pismu.

U saopštenju se navodi da je Brnabićeva zahvalna Dušanu Vujoviću na dosadašnjoj saradnji, posvećenosti ciljevima Vlade i postignutim rezultatima u resoru koji je vodio.

Premijerka će prema proceduri, dostaviti pisano obaveštenje predsednici Narodne skupštine.

Ostavka Vujovića biće verifikovana na prvoj narednoj sednici Narodne skupštine, a do tada će funkciju ministra finansija obavljati Vujović.

Vujović je bio ministar privrede u Vladi Aleksandra Vučića u periodu od 27. aprila do 4. avgusta 2014. godine, a nakon toga, imenovan je za ministra finansija, takođe u Vladi Aleksandra Vučića, i tu funkciju obavljao je do avgusta 2016.

Na mestu ministra finansija bio je i u mandatu od avgusta 2016. do juna 2017. godine, kao i u mandatu Vlade Ane Brnabić od juna prošle godine do danas.

Kako je RTS-u potvrđeno, za novog ministra finansija biće predložen Siniša Mali, trenutni gradonačelnik Beograda.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
11°C
23.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve