Politika
30.04.2018. 12:16
R.E./Beta/Foto: Nemanja Jovanović

VULIN: Četiri beloruska MiG-29 stižu do početka 2019.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin najavio je da će najkasnije do početka iduće godine iz Belorusije stići još četiri lovačka aviona Mig-29, koje će ta zemlja poslati Vojsci Srbije.

"Krajem ove ili početkom iduće godine bićemo bogatiji za četiri Miga-29, zahvaljujući sporazumu predsednika Vučića i Lukašenka. Baš kao što smo jači za šest migova zahvaljujući dogovoru predsednika Vučića i Putina", rekao je Vulin za list "Blic".

Vulin je rekao da ukupno 14 srpskih, ruskih i beloruskih Migova 29, koliko će Vojska Srbije tada imati, neće proći samo remont, nego i proces modernizacije, ali nije želeo da precizira koliko će to da košta.

"Nije praksa da se javno govori o brojkama, ali ću vam reći da ćemo ukupnu nabavku, remont, modernizaciju, obuku pilota rezervne delove i naoružanje, platiti daleko manje nego što su tržišne cene i nego što slična nabavka košta Hrvatsku", rekao je Vulin.

Govoreći o ranijim planovima da se nabave i protivavionski raketni sistemi za Vojsku Srbije, Vulin je rekao da svaka vojska nastoji da se ojača i da preostaje da se isto uradi i sa PVO.

"Vrlo brzo očekujem uvođenje u naoružanje i blizu 40 različitih oružja, oruđa ili opreme iz domaće proizvodnje. 'Nora' (samohodna haubica) je među njima", rekao je Vulin.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
19.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve