Politika
20.08.2018. 16:05
R.E./Beta

VULIN: Od Srbije se ne može otimati na silu

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da bi svi građani trebalo da znaju da je Vojska Srbije (VS) garant mira i nezavisnosti.

"Svi oni koji govore o ratu, svi oni koji govore da bi od države Srbije uzeli nešto na silu, treba da znaju da je Vojska Srbije dovoljno spremna, naoružana i obučena da svako ko pomisli - treba da odmah odustane od toga i da nikada ne govori o tome", rekao je ministar Vulin u kasarni "Stefan Nemanja" u Raški.

On je kazao da je Vojska Srbije u stanju da sačuva bezbednost čitavog prostora i da je spremna da u potpunosti obezbedi Kopnenu zonu bezbednosti (prema Kosovu) i da sve što je u njenoj zoni odgovornosti uradi na najbolji mogući način.

Vulin je kazao i da VS poklanja posebnu pažnju obuci svojih pripadnika, te da nikada nije dovoljno da se naoružavaju i opremaju najsavremenijom tehnikom, ako nema ljudstva koje je obučeno i koje je sposobno da tehniku koristi.

"Ali i više od toga - ljudstvo koje je visoko motivisano da se bori za svoju zemlju i da čuva mir i sigurnost svakog građanina naše zemlje", rekao je Vulin.

On je naveo i da je "malo naroda koji znaju kolika je vrednost slobode" i da će zato VS učiniti sve da Srbija i njeni gradjani budu sigurni i slobodni.

Komentarišući danas prikazan deo obuke u Raškoj, zamenik komandanta 2. brigade Kopnene vojske pukovnik Muharem Fazlić istakao je da je reč o integrisanom vidu obuke više rodova, koji je organizovala Kopnena vojska.

U garnizonu Raška i poligonima u neposrednoj blizini kasarne "Stefan Nemanja" prikazan je deo obuke pešadijskih, oklopnih, artiljerijskih i specijalnih jedinica koja se poslednjih dana intenzivno odvija u tom području.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
9°C
18.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve