VULIN: Otpori koje savlađuje Vučić veći od Srbije

VULIN: Otpori koje savlađuje Vučić veći od Srbije

Foto: Beta/Ministarstvo odbrane Srbije


Mnogi rade na tome da se kosovsko pitanje nikada ne reši i otpori koje savlađuje Aleksandar Vučić su ogromni, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

On je komentarisao izjavu predsednika Srbije da je “prva runda” dobijena za one koji se bore za nezavisno i suvereno Kosovo.

“Nikome osim Srbiji nije u interesu da se kosovsko pitanje reši i svi će raditi da se kosovsko pitanje nikada ne reši. Velike sile će raditi na tome da Srbija ni slučajno ne odlučuje samo o sebi i da Srbija ni slučajno ne bude rešena kada je u pitanju Kosovo i Metohija. I naravno da su otpori koje savlađuje Aleksandar Vučić veći od Srbije i ogromni su. Sama činjenica da je pokrenuo rešavanje pitanja Kosova i Metohije govori o njegovoj ličnoj i političkoj hrabrosti”, naglasio je Vulin.

Prema njegovim rečima, rešavati pitanje Kosova i Metohije i doći do toga da se uopšte razgovara o tome jeste nešto čemu niko nije mogao da se nada.

“Za velike zemlje Zapada, Kosovo je nezavisna država i o tome nema šta da se razgovara. Sad su prvi put i oni počeli da obraćaju pažnju na to šta Srbija govori i šta Srbija misli, a svima im je u interesu da Srbija ne reši kosmetsko pitanje, već da zauvek bude ucenjivana i da zauvek postoji nešto što će moći da je sprečava kad god napreduje i kada god nešto dobro uradi. Aleksandar Vučić to radi na izuzetan način i radi to sa takvom hrabrošću, da to niko nije radio decenijama iza nas”, poručio je ministar Vulin. On je dodao da “jedino što vidi kao nadu da će kosovsko pitanje zaista biti rešeno najviše što se može u korist Srbije i Srba na Kosovu i Metohiji, jer je to politika koju vodi predsednik Vučić i nijedna druga”, navodi se u saopštenju.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar