Politika
26.02.2019. 15:03
R.E./Beta

VULIN POSLE PRIMOPREDAJE ČETIRI BELORUSKA MIG-29: Posle remonta i modernizacije, imaćemo najmoderniju flotu lovaca od 1987. godine

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da će posle remonta i modernizacije četiri beloruska aviona MiG-29, RV i PVO Vojske Srbije imati 14 lovaca na nivou 4+ generacije što čini kako je rekao, "apsolutno najmoderniju flotu lovaca od 1987. godine".

"Mi nikada nećemo moći da se merimo sa Rusijom ili Amerikom. Nije nam ni potrebno. Ali za naše potrebe, za region, imaćemo apsolutno najmoderniju flotu lovaca od davne 1987. godine, kada smo je poslednji put obnovili", kazao je Vulin a prenelo Ministarstvo odbrane.

(FOTO) PRIMOPREDAJA U BELORUSIJI: Srbija od danas vlasnik još četiri MIG-29, u zemlju stižu posle završetka remonta

On je za televiziju Pink rekao i da tokom godine u Srbiju treba da stignu iz Rusije tri nova helikoptera Mi-17 i četiri Mi-35, dok Erbas treba da isporuči devet helikoptera H-145, od kojih je pet namenjeno za Vojsku Srbije, a četiri za MUP.

"Te 2012. godine nismo mogli ni da maštamo o tako nečemu. To je bilo tako daleko, nezamislivo. Sada samo po broju helikoptera, i to novih i najsavremenijih, možemo da se merimo sa bilo kojom zemljom u regionu, pa i da prednjačimo", ocenio je Vulin.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
11°C
19.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve