VULIN: Vučić je državnik, ima hrabrosti da kaže strancima i ono što ne vole da čuju

VULIN: Vučić je državnik, ima hrabrosti da kaže strancima i ono što ne vole da čuju

Foto: Beta/Ministarstvo odbrane Srbije


Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin kaže da je obesmišljavanje dijaloga u Briselu od strane Prištine posledica izbacivanja rešavanja pitanja KiM iz SB UN.

On je istakao da je to pitanje prebačeno u nadležnost Evropske unije.

“Problem je u tome što je rešavanje pitanja Kosova i Metohije izbačeno iz Saveta bezbednosti UN gde smo imali prijatelje, kao što su Rusija i Kina, i doveli nas na nivo Evropske unije, gde je većina zemalja priznala kosovsku nezavisnost i tako se i ponašaju”, rekao je Vulin u jutarnjem programu Televizije Pink.

On je za to optužio prethodnu vlast u Srbiji.

“To su Srbi uradili. To bez Srbije nije moglo da se uradi, nije mogao Euleks da uđe na prostor Kosova i Metohije bez Srba. Tadašnja vlast je to uradila i mi se sad nosimo s tim posledicama. Pratio sam briselske sporazume od početka, znam kako se klima menjala, koliko je to sad počelo da ide u pravcu interesa Srbije i Srba, a koliko je to bilo napravljeno da bude cementiranje kosovske nezavisnosti”, rekao je Vulin.

On je u poboljšanju položaja Srbije posebno istakao ulogu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, za koga je rekao da “to radi na izuzetan način”, čime je pokazao i u čemu je razlika između državnika i političara.

“Vučić je pokazao da je državnik, da ima hrabrosti da izađe pred svoju naciju, da kaže i ono što ne volimo da čujemo i ono što možda bude teško, da strancima kaže i ono što nikada ne vole da čuju. Tome sam bio svedok i slušao sam to nebrojeno puta, kada razgovara sa njima, sa moćnim strancima, na način na koji zaista nije lako pomisliti da bi jedan političar iz Srbije imao hrabrosti uopšte da govori tako”, rekao je Vulin.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar