Politika
26.03.2018. 13:09
R.E./Agencije

ZABRANA ULASKA NA KOSOVO I METOHIJU ĐURIĆU, VULINU, VUKOSAVLJEVIĆU: Poslati specijalci na Jarinje

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Zamenik komandata kosovske policije Besim Hoti izjavio je da interventne jedinice za region Sever imaju danas zadatak da direktoru vladine Kancelarije za KiM Marku Đuriću ne dozvole da pređe administrativnu liniju.

Đurić i generalni sekretar predsedništva Srbije Nikola Selaković danas treba da učestvuju na panelu u Kosovskoj Mitrovici u okviru unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i Metohiji, ali je Đuriću u međuvremenu zabranjen ulaz u južnu srpsku pokrajinu..

Hoti je za Gazetu ekspres demantovao da je reč o jedinicama Rosu, kako su objavili pojedini. Prištinski mediji javljaju da je prisustvo kosovske policije na Jarinju znatno pojačano.

Koha je javila da se na Jarinju nalazi oko 40 pripadnika kosovske policije, kao i dodatna policijska vozila, bez preciziranja o kojim jedinicama se radi, a zadatak im je da spreče prolaz Đuriću.

"Mnogo je policajaca, dve policijske smene su na putu, dostupna su i dodatna vozila graničnoj policiji Kosova, dok ovu operaciju predvodi potpukovnik Mentor Šabani," javili su prištinski mediji pozivajući se na neimenovani izvor.

Upitan o kakvom opeativnom planu je reč, Hoti kaže da je to plan koji se tiče odluke da se ne odobri poseta srpskih zvaničnika Kosova. Na pitanje  o kojim zvaničnicima se radi, Hoti kaže da prema njegovim informacijama je to tročlana delegacija zvaničnika, među njima i Marko Đurić.

 Priština i Vulinu zabranila dolazak u Mitrovicu

Privremeni organi vlasti na Kosovu i Metohiju zabranili su ministru odbrane Aleksandru Vulinu posetu Kosovskoj Mitrovici, gde je nameravao da obiđe porodicu Vučetić.

Vulin od 2013. godine svake godine odlazi u Kosovsku Mitrovicu kod porodice Vučetić, na čiju kuću je bila bačena bomba, u čijoj eksploziji su tada povređena deca Borivoje i Milica Vučetić.

Ove godine privremeni organi vlasti na Kosovu i Metohiju su mu to zabranili.

Borivoje i njegova sestra povređeni su od eksplozije bombe u februaru 2013. godine u Bošnjačkoj mahali u Kosovskoj Mitrovici.

 Zabranjen ulazak i Vukosavljeviću

Posle zabrane izrečene Marku Đuriću, Nikoli Selakoviću i ministru Aleksandru Vulinu, i ministru kulture Vladanu Vukosavljeviću danas nije dozvoljen ulazak na teritoriju Kosova i Metohije.
Kosovska policija je oko 11.30 sati na administrativnom porelazu Jarinje onemogućila prolaz ministru Vukosavljeviću, iako je njegova poseta uredno najavljena. Ministar kulture danas i sutra trebalo je da obiđe manastire na KiM.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
23°C
20.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve