ZBOG DODIKOVE PORUKE DA “NIJE DOBRODOŠAO”: Pacoli otkazao učešće na sutrašnjem sastanku u Banjaluci

ZBOG DODIKOVE PORUKE DA “NIJE DOBRODOŠAO”: Pacoli otkazao učešće na sutrašnjem sastanku u Banjaluci

Foto: FoNet/AP


Kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli otkazao je učešće na sastanku šefova diplomatija zemalja članica Procesa za saradnju u jugoistočnoj Evropi, sutra, u Banjaluci, zbog poruke Milorada Dodika da “nije dobrodošao”.

Kako prenosi RTK, Pacoli je učešće otkazao zbog “pretnji predsednika Republike Srpske” Milorada Dodika, koji je rekao da Pacoli nije dobrodošao u Banjaluku, navodi se u pres klipingu Unmika.

“Region ne može da napreduje sa političarima poput Dodika. Njegov preteći jezik podseća nas na nedavnu prošlost radikalnih političara poput njega i na posledice takvih pretnji”, rekao je Pacoli i pozvao zvaničnike EU, naročito Evropske komisije, da “ne ćute na takve pojave”, naveo je Pacoli na svom nalogu na Fejsbuku.

Pacolija je u Banjaluku pozvao ministar spoljnih poslova Igor Crnadak, a Dodik je reagovao da je to učinio kako bi se dodvorio zapadnim centrima moći, te da on taj Crnadakov potez doživljava kao provokaciju.

“Republika Srpska nije dala saglasnost da BiH prizna samoproglašeno Kosovo, te ni ministar te lažne države ne može biti dobrodošao u Republiku Srpsku”, rekao je Dodik.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar