Politika
04.05.2018. 13:20
R.E./Večernje novosti

ZBOG ZASTAVA KOSOVA: Misija Srbije pri EU uputila protestnu notu predsedniku Evropskog komiteta regiona

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Misija Srbije pri EU uputila je protestnu notu predsedniku Evropskog komiteta regiona Karlu Hajnzu Lambercu povodom korišćenja državnih simbola tzv. Kosova na festivalu „Ponosan na moj region i njegovu kulturu“

Misija Srbije pri EU uputila je protestnu notu predsedniku Evropskog komiteta regiona Karlu Hajnzu Lambercu povodom korišćenja državnih simbola tzv. Kosova na festivalu „Ponosan na moj region i njegovu kulturu“, koji se u okviru Dana proširenja održava u Briselu.

U noti se ističe da Srbija očekuje od Komiteta regiona da u potpunosti poštuje statusnu neutralnost EU u pogledu Kosova i Metohije, kao i da ukloni sve promotivne dokumente koji sadrže simbole tzv. nezavisnog Kosova.

Konferencija za Dan proširenja u organizaciji Evropskog komiteta regiona već četvrtu godinu zaredom okuplja lokalne i regionalne predstavnike članica EU i zemlja u procesu proširenja.

Naglasak konferencije je na uticaju koji proces pridruživanja EU ima na lokalu.

Ove godine predstavnici lokalnih vlasti, gradova i opština iz Srbije na Danu proširenja predstavili su se temom Zaštita kulturnog nasleđa.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
35°C
12.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve