Scena
20.12.2018. 18:32
R.E./Beta

Vlada Srbije imenovala Upravni odbor Narodnog pozorišta

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Vlada Srbije imenovala je na današnjoj sednici za predsednika Upravnog odbora Narodnog pozorišta pozorišnu producentkinju, upravnicu Zadužbine "Ilije M. Kolarca" iz Beograda - Beograd Jasnu Dimitrijević, kao i ostale članove tog odbora.

Za članove Upravnog odbora imenovani su redovni profesor Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu i operski pevač Nikola Mijailović, primabalerina i osnivačica Plesne škole "Ašhen Ataljanc" iz Beograda Ašhen Ataljanc, docent Pravnog fakulteta u Beogradu Filip Bojić, distributer za kinematografiju i menadžer u kulturi sa iskustvom u marketingu i komunikacijama u kulturi, osnivač "Fame solutions" Marko Čkonjević, solista Baleta beogradskog Narodnog pozorišta Dejan Kolarov i diplomirana pravnica Jasna Nuhović.

"Imenovanjem članova Upravnog odbora, nastavljeno je konstituisanje uprave Narodnog pozorišta, koje treba da modernizuje naš nacionalni teatar, uvede bogatiju i raznovrsniju produkciju, ostvari snažniju medjunarodnu saradnju i koprodukciju i razvije obrazovne programe. Uz modernizaciju rada, neophodno je unapredjenje uslova rada, što uključuje obnovu dela infrastrukture i bolju organizaciju rada", navedeno je u saopštenju Vlade Srbije.

Na sednici Vlade Srbije odlučeno je da sportisti Draganu Ristiću za osvojenu zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u paraolimpijskoj sportskoj disciplini - vazdušna puška, koje je održano u decembru ove godine u Beogradu bude dodeljena novčana nagrada u iznosu od 20.000 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Isti iznos za osvajanje ove medalje dodeljen je njegovom treneru Nenadu Pajiću.

Za osvajanje srebrne medalje na istom takmičenju, Vlada je dodelila nagradu od po 15.000 evra ; u dinarskoj protivvrednosti paraolimpijcu Dejanu Jokiću i njegovom treneru Vladimiru Pajiću.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
4°C
04.12.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve