MONSTRUOZNO UBISTVO DEVOJČICE (7) U AVGANISTANU: Naterali je da se uda, a onda je muž mučio do smrti

MONSTRUOZNO UBISTVO DEVOJČICE (7) U AVGANISTANU: Naterali je da se uda, a onda je muž mučio do smrti


Potresna priča stigla je iz Avganistana gde je ubijena jedna devojčica. Naime, ona je  bila prinuđena da se uda za čoveka koji je od nje stariji barem duplo, da bi je on potom mučio do smrti. Izvori navode da je u pitanju ubistvo iz osvete.

wire-3810288-1533041709-345_634x391

Devojčica se zvala Hameja i imala je između 7 i 10 godina. Njeno telo pronašao je policajac Naqibullah Amini u nedelju uveče. Hamejin suprug nalazi se u bekstvu, dok njen otac nije želeo da daje izjave.

 

Portparol pokrajinskoj guvernera, Jamshid Shahabi, rekao je da je nesrećna devojčica bila udata po običaju koji se zove ‘badal’. Po tom običaju, devojčice se razmenjuju između dve porodice, kao neveste. Badal obema porodicama omogućava da izbegnu veće troškove venčanja, tako što ne plaćaju miraz.

Nakon što je jedna devojka iz istog okruga ubijena od strane svog muža, Hamejin suprug  je počeo da muči svoju suprugu kako bi je, na kraju, ubio. Kako se navodi, on ima između 20 i 30 godina i već je imao barem jednu ženu. Sa Hamejom je u braku bio 6 meseci.

Prema Ujedinjenim Nacijama u Avganistanu je brak legalan kada devojka napuni 16, a muškarac 18 godina. Međutim, tradicija venčavanja dece postoji još uvek u konzervativnim sredinama. Dečji fond Ujedinjenih Nacija kaže da se jedna od tri devojčice u Avganistanu uda pre 18. godine.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar