Region
26.02.2019. 15:47
R.E./Beta

Predsedavajući Predsedništva Bosne

AUTO-PUT SARAJEVO-BEOGRAD: Vlasti u BiH usaglasile trasu

milorad-dodik-nemanja-jovanovic-2.jpg

Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, ministar saobraćaja i komunikacija Federacije BiH Denis Lasić i ministar saobraćaja i veza

Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, ministar saobraćaja i komunikacija Federacije BiH Denis Lasić i ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neo Tninić postigli su danas dogovor o konačnoj trasi autoputa Sarajevo - Beograd."Usaglasili smo se da jedinstvena deonica bude zvanično predložena i biće ucrtana na kartu u narednih sedam dana, posle čega će biti puštena na dalje usvajanje", rekao je Dodik na konferenciji za novinare, posle sastanka.

Dodik je naveo da će ceo projekt koštati blizu tri milijarde evra i da je Turska spremna da investira taj projekat.

"Mogu da kažem ta će se trasa kretati od Rače preko Bijeljine, dalje preko Brčkog i Lončara i spustiti se prema Sarajevu, preko Tuzle i Žepča, odakle se ide na Pale, Rogaticu i Višegrad gde se pravi konekcija za Goražde. Na Srbiju ćemo se spojiti kod Vardišta kod Višegrada", kazao je Dodik.

On je dodao da će Srbija svoj deo autoputa početi da gradi u junu, u pravcu ka Kuzminu, odnosno izmedju Beograda i Semberije.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
5°C
18.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve