CRNOGORSKI SPECIJALNI TUŽILAC O SLUČAJU DRŽAVNI UDAR: Nisam optužio Rusiju kao državu nego agente FSB, GRU i pojedine Kozake

CRNOGORSKI SPECIJALNI TUŽILAC O SLUČAJU DRŽAVNI UDAR: Nisam optužio Rusiju kao državu nego agente FSB, GRU i pojedine Kozake

Foto: Pixabay


Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić izjavio da nikada nije optužio zvaničnu Rusiju za pripremanje državnog udara u Crnoj Gori.

On je dodao da u tom kontekstu nije pominjao ruskog predsednika Vladimira Putina, već delove administracije, odnosno dvojicu službenika GRU.

“Nikad nisam optužio zvaničnu Moskvu. Ruska država je Majakovski, Ruska pravoslavna crkva, Boljšoj teatar i 150 miliona Rusa. Optužio sam pojedince, pripadnike FSB-a, agente GRU i pojedine Kozake. Ako je to zvanična Moskva, onda smo je optužili”, rekao je Katnić za podgorički “Dan”.

Rusko ministarstvo spoljnih poslova odbacilo je juče optužbe da je ta zemlja umešana u pokušaj državnog udara 2016. u Podgorici.

“Očigledno je glavni specijalni tužilac Crne Gore Milivoje Katnić odlučio da se priključi konkursu za najsmrtonosnije optužbe protiv Rusije”, navodi se u saopštenju ruskog ministarstva.

Kako se dodaje, “Katnić već dve godine aktivno traži neosporne dokaze takozvanog pokušaja državnog udara u Podgorici u oktobru 2016. godine, u kojoj su navodno učestvovali agenti ruske vojne obavještajne službe GRU”.

“Ruska strana snažno odbacuje bilo kakvu mogućnost zvaničnog učešća u ovim izmišljenim pokušajima da se izvede nezakonito delo i veruje da su takve optužbe neosnovane i apsurdne”, navodi se u saopštenju ruskog ministarstva.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar