Region
07.08.2018. 16:00
R.E./Beta

CRNOGORSKO MINISTARSTVO ODBRANE: Maušulović u Kninu nije proslavljao "bilo čije pobede ili poraze, niti stradanja bilo kog naroda

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Ministarstvo odbrane Crne Gore reagovalo je danas povodom oštrih kritika dela javnosti u vezi sa prisustvom crnogorskog vojnog atašea Ivana Mašulovića na godišnjici "Oluje" i saopštilo da je reč o "redovnim diplomatskim aktivnostima" i "civilizovanom činu", te odbacilo kritike na takav gest zvanične Podgorice.

U saopštenju povodom brojnih reagovanja i kritika, Ministarstvo navodi da Mašulović nije bio u Kninu da proslavlja "bilo čije pobede ili poraze, niti stradanja bilo kog naroda, kako se to zlonamerno želi insinuirati“.

"Ta retorika i smeštanje ovog bezazlenog civilizacijskog čina u kontekst suludog rata 90-tih, ne priliči 20-im godinama ovog veka, novom vremenu u kojem su i Crna Gora i Srbija zemlje kandidati u pregovaračkom procesu sa Evropskom unijom“, navodi se u reagovanju tog resora.

Deo političkih partija i građanski aktivisti osudili su ranije učešće vojnog atašea Crne Gore u Hrvatskoj na obeležavanju 23. godišnjice vojne operacije “Oluja”, karakterišući taj gest neprimerenim i veleizdajom.

Ministarstvo odbrane u reagovanju navodi "da ; bez obzira na bilo čija očekivanja, Crna Gora ne želi nikad više da bije tudje bitke", već da je "okrenuta svom razvoju i napretku i izgradnji dobrosusedskih odnosa sa svim zemljama u okruženju".

Prema navodima Ministarstva, takav odnos Crna Gora ima i prema bliskoj i prijateljskoj Srbiji, kao i prema bliskoj i prijateljskoj Hrvatskoj, savezničkoj zemlji u NATO.

"Ovo je pozicija Crne Gore u odnosu na taj događaj. Sve drugo su najobičnije insinuacije, koje uglavnom dolaze od onih koji su i tada, kao i danas, pokušavali da lamentiraju nad sudbinom poginulih i prognanih,i da politički profitiraju na njihovoj nesreći“, navodi se u reagovanju.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
4°C
04.12.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve