DUŠKO ŠARIĆ I JOVICA LONČAR TRAŽE ODŠTETU OD CRNE GORE: 400.000 evra jer su oslobođeni optužbe za pranje novca

DUŠKO ŠARIĆ I JOVICA LONČAR TRAŽE ODŠTETU OD CRNE GORE: 400.000 evra jer su oslobođeni optužbe za pranje novca


Pljevljaci Duško Šarić i Jovica Lončar, koji su pravosnažno oslobođeni optužbe da su počinili krivično delo pranje novca, podneli su tužbe protiv države, od koje traže naknadu od 400.000 evra.Kao osnov navode neosnovano lišavanje slobode i vreme provedeno u pritvoru, kao i štetu nastalu zbog privremenog oduzimanja imovine.

Kako list Dan saznaje, Šarić je tražio naknadu od 250.000 evra, a Lončar od 150.000 evra.

Prema saznanjima Dana, tužbu za naknadu štete podneli su nakon što je zastupnik države odbio nagodbu.

Detalji nagodbe koju su ponudili Šarić i Lončar nisu poznati, a njihovi branioci juče nisu odgovarali na pozive Dana.

Na sajtu Osnovnog suda u Pljevljima stoji da je suđenje po tužbi Šarića zakazano za 22. oktobar kod sudije Marine Jelovac, a predmet po tužbi Lončara zadužila je sudija Sanja Aničić, koja je zakazala ročište za 1. oktobar ove godine.

Odluku o oslobađanju Šarića i Lončara doneo je Vrhovni sud Crne Gore, koji je samo potvrdio prethodnu oslobađajuću presudu.

Apelacioni sud u Podgorici oslobodio je u septembru prošle godine Duška Šarića i Jovicu Lončara optužbe za pranje 19,2 miliona evra. U presudi se navodi da nije dokazano da taj novac potiče od šverca narkotika.

To je bila četvrta presuda bratu i prijatelju Darka Šarića, kome se u Srbiji sudi za pranje novca za koji se sumnja da je stečen švercom droge.

Šariću i Lončaru sudilo se pred Apelacionom sudom, nakon što su zbog propusta tri puta ukidane osuđujuće presude Višeg suda u Bijelom Polju, a suđenje je trajalo sedam i po godina.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar