Region
30.03.2018. 12:33
Večernji list

HRVATSKA: Glasačke kutije iz SFRJ završile u zagrebačkom kanalu

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Približno 300 glasačkih kutija još iz bivše Jugoslavije već nedeljama stoji u kanalu Sava - Odra u blizini Lučkog, zagrebačkog naselja.

Da su to ostaci nekih prošlih vremena, vidi se po grbu koji stoji na crvenim kutijama, a na gomilu smeća upozorio je Davor Tomaško, odbornik MO Blato, u čijem kvartu, kaže, postoji još divljih deponija.

"Pretpostavlja se da su se nalazile u nekoj kancelariji za upravu ili ministarstvu, pa su tokom adaptacije, zajedno s građevinskim šutom i starom stolarijom, završile na spomenutoj lokaciji", kaže Davor Tomaško.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Foto: Facebook screenshot

On nije jedini koji je glasačke kutije primetio. Fotografije su završile i na Facebook stranici "I to je Zagreb", pa su se mnogi zainteresovali za kutije, ponudivši i da plate za njih.

"Trebalo bi ih uzeti i prodati kolekcionarima bez obzira na to što su grbovi malo oštećeni", komentarisali su korisnici društvene mreže.

O problemu divljih deponija u Blatu odbornici mesnog odbora već su upozoravali Čistoću, Ministarstvo zaštite životne sredine, Kancelariju za prostorno uređenje.

"Dok se službe dogovaraju ko će i šta poduzeti, nove količine otpada neometano se dovoze na različite lokacije", kaže Tomaško, piše Večernji.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
3°C
07.12.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve