Region
28.02.2019. 15:07
R.E./Beta

HRVATSKA U ŠOKU: Otac bacio četvoro maloletne dece s prvog sprata porodične kuće na Pagu

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Muškarac (54) s ostrva Pag u Hrvatskoj jutros je bacio svoje četvoro maloletne dece s prvog sprata porodične kuće i deca su prebačena u zadarsku bolnicu gde se utvrdjuje njihovo zdravstveno stranje, saopštila je policija.

Direktor zadarske bolnice Željko Čulina rekao je za regionalnu N1 televiziju da je dvoje dece teže povređeno, ali da trenutno traju lekarske obrade posle kojih će se više znati o njihovom zdravstvenom stanju.

Prema navodima Radio Zadra, deca imaju tri, pet, sedam i osam godina i po dolasku policije i hitne pomoći bila su pri svesti.

U saopštenju policije navedeno je da je dojava dobijena nešto pre sedam. Na mesto nesreće u gradu Pagu, na ostrvu Pag hitno su upućeni policijski službenici i lekari koji su deci odmah pružili prvu pomoć.

Deca su potom prevezena u Opštu bolnicu u Zadar, a 54-godišnji muškarac je u službenim prostorijama policije.

U saopštenju se navodi da se trenutno utvrđuju sve okolnosti i činjenice i da će policija unutar svoje nadležnosti preduzeti kazneno-pravne mere zaštite dece.Ministarka za demografiju, porodicu i socijalni rad Nada Murganić rekla je jutros novinarima u Zagrebu da je "zgranuta" dogadjajem i da je sada najvažnije zdravstveno stanje dece.

Ona je dodala da je reč o porodici koja je na Pag došla s područja virovitičkog Centra za socijalni rad i da je, prema prvim informacijama Centar za socijalni rad delovao u porodici, ali zbog konfliktnih odnosa sa starijom devojčicom, ćerkom jednog od supružnika iz prvog braka. Ministarka je najavila da će u Pag biti poslata hitna inspekcijska kontrola.

I hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je jutros na sednici Vlade da su "svi zgroženi tim monstruoznim činom".

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
32°C
22.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

OI 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Euro 2024

Vidi sve