MAKEDONSKI PREDSEDNIK IVANOV TVRDI: Uprava bezbednosti me ilegalno prisluškuje

MAKEDONSKI PREDSEDNIK IVANOV TVRDI: Uprava bezbednosti me ilegalno prisluškuje

foto Printscreen Youtube


Predsednik Makedonije Đordje Ivanov izjavio je danas da ima informacije da ga Uprava bezbednosti i kontraobaveštajne poslove (UBK) nezakonito prati i prisluškuje.

“Stalno mi stižu informacije da se na osnovu usmenog naredjenja vrši praćenje, snimanje i prisluškivanje predsednika države, članova njegove porodice i Kabineta”, rekao je Ivanov godišnjem govoru u parlamentu Makedonije.

To je, kako je istakao, “indikakator da se menaju sistemi, nazivi, vlade, ministri i direktori, ali da UDBA ostaje UDBA sa udbaškim metodama” i da kontroliše svaku vlast u Makdeoniji.

Ivanov je odbacio bilo kakvu umešanost u urganizaciju nasilnih događaja u parlamnetu Makedonije 27. marta 2017. i istakao da “kao da neko uz pomoć velikodušne amnestije pokušava da sakrije istinu o pravim naručiocima nasilja 27. aprila i da skroji lažnu priču po svojoj meri”.

“U prethodnom peridu bili smo svedoci lažnih iskaza o izmišljenim događajima i o nepostojećoj komunikaciji čiji je cilj da se dokaže moja navodna umešanost u događaje od 27. aprila… A istina je u vezi s onim za šta me optužuju je da scenarija za ratno i vanredno stanje nije bilo”, rekao je Ivanov.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar