MIGRANTI KOD VELIKE KLADUŠE KRENULI U JURIŠ NA HRVATSKU: Probili kordon granične policije posle okršaja

MIGRANTI KOD VELIKE KLADUŠE KRENULI U JURIŠ NA HRVATSKU: Probili kordon granične policije posle okršaja


Migranti koji su noć proveli u blizini graničnog prelaza Maljevac kod Velike Kladuše, čekajući da uđu u Hrvatsku iz Bosne i Hercegovine, probili su prvi kordon pripadnika Granične policije BiH i krenuli ka granici.

Prema informacijama sarajevskih medija, u sukobu policije i migranata ima povredjenih.

Zahvaljujući probijanju kordona, na mostu koji spaja BiH i Hrvatsku našlo se između 150 i 200 migranata, a među njima ima žena i dece, javila je regionalna televizija N1.

Više od 100 migranata provelo je noć u blizini graničnog prelaza Maljevac, čekajući na prelazak iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku.

Policija je na oko 100 metara od prelaza postavila zaštitnu žutu traku i onemogućila migrantima da predju u Hrvatsku.

Istovremeno, na železničkoj stanici u Bihaću policija je jutros blokirala voz koji je stigao iz Sarajeva i ne dozvoljava iskrcavanje putnika, medju kojima su uglavnom migranti.

Portal Kliks je objavio da je policija blokirala i ulazak autobusa koji voze migrante u Unsko-sanski kanton (USK).

Portparolka Ministarstva unutrašnjih poslova USK Snežana Galić izjavila je da je posle jučerašnjeg sastanka s ministrom bezbednosti BiH Draganom Mektićem policija dobila naredbu da onemogući kretanje migranata prema tom kantonu, kao i da je u toku sastanak operativne grupe za nadzor nad migrantskom krizom, posle kojeg će biti poznato više informacija.

U Bihaću i drugim gradovima zapadne Krajine trenutno se nalazi više od 10.000 migranata koji žele da krenu ka Hrvatskoj odnosno EU.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar