MINISTAR ODBRANE CRNE GORE: Zainteresovani smo za saradnju sa Bezbednosnim snagama Kosova

MINISTAR ODBRANE CRNE GORE: Zainteresovani smo za saradnju sa Bezbednosnim snagama Kosova

Foto: Printscreen Youtube


Ministar odbrane Crne Gore Predrag Bošković izjavio je danas u Prištini da je ministarstvo na čijem je čelu spremno za proširenje i unapređenje saradnje sa Ministarstvom Bezbednosnih snaga Kosova.Bošković je ispred tog ministarstva u Prištini dočekan sa najvišim počastima Ceremonijalne jedinice i orkestra Bezbednosnih snaga Kosova a na konferenciji za medije, zajedno sa ministrom BSK Rustemom Berišom, Bošković je potvrdio spremnost za nastavak saradnje i uzajamnu podršku dva ministarstva.

“Crna Gora je snažan podržavalac otvorenih vrata, integracije u NATO. Ali takodje podržavamo i prihvatamo i druge, prihvatamo i poštujemo sva drugačija mišljenja koja postoje u regionu”, kazao je Bošković.

Beriša je zahvalio Boškoviću na dobroj i konkretnoj uzajamnoj saradnji, na spremnosti za proširenje saradnje i u drugim oblastima, razmenu u oblasti osposobljavanja i školovanja kao i na učešću u zajedničkim vežbama.

Crnogorskog ministra je primio i premijer Kosova Ramuš Haradinaj koji je gosta informisao o koracima koje je Vlada preduzela na transformaciji Bezbednosnih snaga Kosova u Vojsku Kosova.

Haradinaj se založio i za produbljivanje saradnje u oblasti bezbednosti kao i na ekonomskom i političkom planu.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar