Region
24.10.2018. 13:29
R.E./Beta

NOVA PRAVILA U UNSKO-SANSKOM KANTONU: Zbog narušene bezbednosti migrantima zabranjen ulazak

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Policija Bosne i Hercegovine više ne dozvoljava ulazak migranata na područje Unsko-sanskog kantona (USK) jer je u njemu narušena bezbednost, a za njih ne postoji adekvatan smeštaj, saopštilo je danas Ministartsvo unutrašnjih poslova tog kantona.

Posle sastanka operativnog štaba koji se bavi migrantskom krizom, komesar MUP USK Mujo Koričić rekao je novinarima da su migranti koji su sinoć zaustavljeni u Ključu istim autobusom vraćeni za Sarajevo.

Koričić je dodao da je drugi autobus s migrantima jutros vraćen u Sarajevo.

"Policijska ovlašćenja su jasna. Policijski komesar je najodgovorniji za stanje bezbednosti. Procena je da je povećanje migranata na području USK, a bez adekvatnog smeštaja za njih, potencijalna pretnja narušavanju bezbednosti", naveo je Koričić.

Prema njegovim rečima, na području USK svakodnevno se dešavaju razbojništva, bludne radnje, krađe, silovanja, i policija neće odustati od trenutnih mera.

Koričić je najavio da će policija uraditi bezbednosne procene i u vezi s dešavanjima na graničnom prelazu Maljevac, gde je oko 200 migranata danas probilo kordon Granične policije BiH i krenulo prema hrvatskoj strani.

"Imamo sporazume s ostalim policijskim agencijama i ako bude bilo potrebno, zatražićemo njihovu pomoć. Imamo izuzetno dobru saradnju i s policijom u Hrvatskoj", kazao je Koričić.

Dodao je da je u kontaktu s ministrom unutrašnjih poslova Federacije BiH i s ministrom bezbednosti BiH.

"Svi se moramo uključiti. Nije država BiH samo USK. Apsolutno se slažem da ne možemo uzeti gumicu i izbrisati ove ljude. Oni traže da odu za boljim životom, ali postoje zakoni, norme i pravila ponašanja u BiH koja se moraju poštovati", naveo je policijski komesar USK.

U Bihaću i drugim gradovima zapadne Krajine trenutno se nalazi više od 10.000 migranata koji žele da krenu dalje ka Hrvatskoj, odnosno EU.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
19.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve