Region
13.08.2018. 16:22
R.E./Novi list

OVAJ ĆE NAS POTOPITI SVE, ON NIJE NORMALAN: Kako je patrolni brod Hrvatske ratne mornarice protunjao pored ostrva Brač i izazvao haos (VIDEO)

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Patrolni brod HRM ( iako na snimku stoji natpis raketna topovnjača, što nije tačno) izazvao je nedavno pravi skandal kada je punom brzinom projurio Barbatskim kanalom, ostavljajući haos iza sebe. Prema rečima očevidaca, patrolni brod kanalom je projurio brzinom od dvadesetak čvorova (oko 37 kilometara na čas), što je stvorilo visoke talase.

https://youtu.be/KmZRii3zLBs

Prolazak raketne topovnjače i nastale posledice vidljive su na video snimciama.

- Ovaj će cijeli Barbatski kanal potopit kako je pasal! Nije normalan! Neka bude ka šteta, ki plaća? Opet mi, čuje se na snimljenom videu, a snimatelj dodaje: "Znam da je RH, ali ne mora baš ovako proći kroz kanal! Valovi su već sad viši od metra".

Navodno razlog brzog prolaska patronog broda kroz kanal je bila akcija Carine, zbog čega je nastao naos na brodovima i  i barkama na vezu.

Brodice su udarale jedna o drugu i od pristanište, a talasi su se prelivali na kopno, zbog čega su prisutni bili prisiljeni da brzo deluju kako bi spasli svoje brodove od oštećenja. Najgore prema novinarima Novog lista prošli su ljudi, koji su obavljali opravku na jednom od brodova kojima su talasi razbacali alat na sve strane.

 

https://youtu.be/omajh5uDQas

- Ovo nije normalno! Pazi, pazi! Sve je zaplivalo, sve, čuje se na videu dok ljudi pokušavaju spasiti što se spasiti da. Očevici kažu da je ratni brod usporio kad je posada shvatila što su učinili, ali tad je već bilo prekasno.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
26.06.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve