PLENKOVIĆ: Dačić je neuspešan šlager pevač, ne osvrćemo se na njegovu skandaloznu retoriku

PLENKOVIĆ: Dačić je neuspešan šlager pevač, ne osvrćemo se na njegovu skandaloznu retoriku

Foto: YouTube screenshot


Hrvatski premijer Andrej Plenković potvrdio je juče da neće povući ambasadora iz Srbije pošto je hrvatski ministar odbrane Damir Krstičević proglašen nepoželjnim.

Nakon juče razmenjenih izjava Plenkovića i Dačića u kojima su se složili da Srbi i Hrvati nisu isti, jer kako je rekao Dačić, Hrvatska je bila uz Hitlera i počinila holokaust što Srbija nije, hrvatski premijer je to nazvao “skandaloznom retorikom”, prenosi regionalna N1.

“Odlučno odbacujemo skandaloznu retoriku jednog ministra spoljnih poslova koji je poznat po tome da je neuspešan šlager pevač i mi se na takve izjave ne želimo osvrtati, nego voditi evropsku politiku”, rekao je Plenković novinarima.

On je ponovio da Hrvatska vodi politiku, kako tvrdi, saradnje sa svima koji uvažavaju civilizacijske i evropske standarde.

“Razmotrili smo tematiku juče i danas. Hrvatska je odgovorna država i želimo otvoriti nove stranice saradnje sa svim susednim zemljama”, rekao je Plenković nakon sednice Predsedništva i Nacionalnog veća HDZ-a.

On je dodao da je sa predsednicom Kolindom Grabar-Kitarović i ministarkom spoljnih i evropskih poslova Marijom Pejčinović-Burić razmotrio problematiku odnosa sa Srbijom istakavši i da neće doći do povlačenja hrvatskog ambasadora iz Srbije, prenela je Hina.

“Nema nikakve potrebe za to”, naglasio je Plenković.

Ali, to ipak ne znači da će Hrvatska vlada ostati “dužna” Srbiji, jer, kako navodi N1, iz Vlade kažu da će odgovarati na provokacije i neistine, poput izjave Ivice Dačića da je Hrvatska bila na strani Hitlera.

Vlada Srbije je na sednici prošle nedelje odlučila da hrvatski ministar odbrane Damir Krstičević do daljeg nije dobrodošao u Srbiju, a to je, kako su poručili, mera reciprociteta Beograda odnosno odgovor na notu Ministarstva spoljnih i evropskih poslova Hrvatske o zabrani ulaska ministra odbrane Srbije Aleksandra Vulina u tu državu.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar