PODGORIČKI MEDIJI JAVLJAJU: Odlikovani vojnik ” Vojske Jugoslavije” bacio ručnu bombu na ambasadu SAD?!

PODGORIČKI MEDIJI JAVLJAJU: Odlikovani vojnik ” Vojske Jugoslavije” bacio ručnu bombu na ambasadu SAD?!

Foto: Printscreen Youtube/ Portal Antena M


Bivši vojnik vojske nekadašnje Savezne Republike Jugoslavije (SRJ) Dalibor Jauković (43) bacio je bombu na američku ambasadu i nakon toga izvršio samoubistvo, javljaju podgorički mediji pozivajući se na policijske izvore.Policija se ranije oglasila da radi na identifikovanju napadača koji je sinoć bacio bombu u dvorište ambasade, a nakon toga bombom izvršio samoubistvo.

Prema navodima podgoričkih Vijesti Jauković je rodjen u Kraljevu, a živeo je u Podgorici.

Dnevnik prenosi povelju o odlikovanju sa Jaukovićevog fejsbuk profila, kojom je nagradjen “za izuzetno zalaganje u obavljanju dužnosti i izvršavanju zadataka u odbrani i bezbednosti otadžbine” 1999. godine, posle NATO bombardovanja nekadašnje SRJ.

U povelji se navodi da je Jauković vojnik, da je odlikovan juna 1999. godine, te da ga je odlikovao tadašnji predsednik SRJ Slobodan Milošević.

Policija je u saopštenju navela da su je gradjani sinoć obavestili o eksploziji koja se čula u blizini Ambasade SAD-a, te da su policajci nakon obilaska terena preko puta zgrade američke ambasade, na obali reke Morače, pronašli beživotno telo za sada neidentifikovanog muškarca.

“Ovo muško lice je, prema aktivnostima koje su do sada preduzete, stradalo usljed aktiviranja eksplozivne naprave nakon što je prethodno bacilo bombu u dvorište Ambasade SAD”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je usled detonacije u dvorištu ambasade ostao krater na mestu na kome je bomba eksplodirala, ali da “nije pričinjena šteta na imovini ambasade”.

Istragu je obavio nadležni tužilac, a policija je u stalnom kontaktu sa predstavnicima ambasade.

Napad na ambasadu su ranije jutros potvrdile pres služba američke ambasade u Podgorici i Vlada Crne Gore, uz navodjenje da se napad dogodio pola sata poslije ponoći.

Američka ambasada je jutros izdala upozorenje državljanima SAD da izbegavaju zonu u okolini ambasade i okupljanja.

Ulice oko zgrade, koja je u širem centru Podgorice, od noćas su blokirane za saobraćaj, a ispred sedišta američkog diplomatskog predstavništva je pojačano prisustvo policije.

Očevidac sa lica mesta je ranije danas agenciji Beta kazao da je čuo dve detonacije jednu za drugom, da je brzo došla policija, te da je pogrebna služba nakon uvidjaja odnela telo.

NE PROPUSTITE:

PODGORICA NA NOGAMA: Muškarac bacio bombu na američku ambasadu pa se razneo na ulici

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar