Policija RS sprečila odlazak građana autobusima na skup Pravda za Davida

Policija RS sprečila odlazak građana autobusima na skup Pravda za Davida


Policija Republike Srpske zaustavila je danas autobuse koji su prevozili gradjane iz Novog Grada ka Banjaluci, na skup “Pravda za Davida”.

Posle prepirke s policijom, građani su odlučili da u Banjaluku putuju vozom ili ličnim automobilima, a neki čak i peške.

Slična situacija desila se i sa građanima iz Prijedora koji su krenuli na skup “Pravda za Davida”.

Na banjalučkom Trgu Krajine večeras u 18 počinje skup “Pravda za Davida”, na kojem će, kako je najavljeno, otac ubijenog mladića Davida Dragičevića saopštiti imena ubica i nalogodavaca ubistva njegovog sina i svih onih koji zataškavaju zločin.

Okupljanja gradjana na Trgu Krajine traju neprekidno od 26. marta ove godine, a od 20. septembra otac ubijenog mladića Davor Dragičević danonoćno boravi na trgu.

David Dragičević je nestao 18. marta, a njegovo telo nadjeno je 24. marta na ušću rečice Crkvena u Vrbas kod tvrdjave Kastel.

Policija je prvobitno tvrdila da je njegova smrt nesrećan slučaj, da bi Tužilaštvo kasnije pokrenulo istragu o ubistvu mladića.

Roditelji Davida Dragičevića tvrde da je on otet, mučen i da su ga na kraju ubili pripadnici MUP RS.

Tvrde i da je njegovo ubistvo planirano ranije, zbog čega je i izrežirana pljačka kuće porodice Radjen, kako bi se pokojni mladić kriminalizovao.

Visoki funkcioneri MUP RS tvrdili su da je u krvi mladića pronadjena droga LSD, mada u Banjaluci ne postoji laboratorija za tu vrstu toksikoloških nalaza, a naknadno toksikološko veštačenje u Beogradu i u Austriji pokazalo je da u krvi Davida Dragičevića nije bilo teških droga.

Samostalni poslanik u Narodnoj skupštini RS Adam Šukalo izjavio je ranije danas da su ubistvo Davida Dragičevića organizovali i izvršili načelnik Uprave kirminalističke policije MUP RS Darko Ilić i inspektor u toj upravi Dubravko Kremenović, a da je u zločin nad mladičem uključeno više od 30 pripadnika MUP RS.

Opozicioni “Savez za pobedu” juče je otkazao završnu predizbornu konvenciju u Banjaluci, koja je trebalo da bude održana danas na tvrdjavi Kastel.

Iz SzP-a su naveli da ne žele da organizuju politčki skup u vreme kada će gradjani na Trgu Krajine u Banjaluci održati još jedan veliki protest na kojem će ponovo tražiti odgovor na pitanje ko je ubio Davida Dragičevića.

Zbog skupa “Pravda za Davida” završnu konvenciju danas je otkazao i Demokratski narodni savez, član vladajuće koalicije.

Vladajući Savez nezavisnih socijaldemokrata predsednika RS Milorada Dodika održaće večeras u 19.00 završni predizborni miting na Trgu Republike, u blizini zgrade Vlade RS.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar