Region
24.04.2018. 15:53
Tanjug

PREDSEDNICA HRVATSKE: Ne zanimaju me recipročne mere Srbije, već nastavak dijaloga

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je da je ne zanima koje će recipročne mere Srbija uvesti Hrvatskoj zbog zabrane ulaska Aleksandru Vulinu u Hrvatsku. Kako je rekla, zanima je nastavak dijaloga.

"Ne zanima me koji će biti recipročan odgovor Srbije, zanima me nastavak dijaloga. Srbija mora odlučiti kako će dalje", rekla je Grabar-Kitarović.

Grabar Ktarović je u emisiji Hrvatskog radija "S predsednicom izvan protokola", upitana kako bi ocenila odnose dve zemlje, nakon incidenta koje je izazvao lider radikala Vojislav Šešelj u srpskom parlamentu i izjava Vulina, Kitarović kaže da, naravno, ne može biti zadovoljna stanjem odnosa dve zemlje.

"Godinama i mesecima radili smo na poseti Aleksandra Vučića Hrvatskoj i konkretnim merama koje moraju ići u cilju rešavanja otvorenih pitanja", rekla je.

Grabar Kitarović je izrazila zabrinutost nakon pretnje koje je Šešelj uputio, a na koje se, kako kaže, niko u Srbiji nije osvrnuo, nije ih osudio.

"Naravno, ja sam osudila istup Vojislava Šešelja i komentare, mada mislim da takvi likovi ne treba da vode našu politiku. Šešelj i Vulin su unutrašnje pitanje Srbije, na njima je da to reše. Oni su problem Srbije", rekla je Grabar Kitarović, preneli su hrvatski mediji.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
2°C
03.12.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve