Putin, Si Đinping i ” Hirurg” vođa ” Noćnih vukova” čestitali rođendan Dodiku

Putin, Si Đinping i ” Hirurg” vođa ” Noćnih vukova” čestitali rođendan Dodiku

Foto: Ekspres/ Nemanja Jovanović


Predsednici Rusije i Kine i predsednik ruskog moto-kluba “Noćni vukovi” čestitali su danas 60. rođendan predsedavajućem Predsedništva Bosne i Hercegovine Miloradu Dodiku.

Dodiku, srpskom članu Predsedništva BiH, predsednik Rusije Vladimir Putin poželeo je dobro zdravlje, blagostanje i uspeh u državnim aktivnostima, prenosi Srna.

“Cenimo Vaše napore za poboljšanje prijateljskih odnosa izmedju naših zemalja. Verujem da će se ti odnosi i u narednom periodu plodno razvijati na dobrobit naroda Rusije i BiH”, naveo je Putin u čestitki.

Predsednik Kine Si Djinping poželeo je Dodiku dobro zdravlje, lični i profesionalni uspeh.

“Pridajem veliku važnost razvoju odnosa Kine i BiH i spreman sam da, zajedno sa Vama, ulažem napore za unapredjenje prijateljskih odnosa i saradnje Kine i BiH na još viši nivo, donoseći blagostanje dvema zemljama i narodima”, naveo je Si.

Si je dodao da izmedju Kine i BiH postoji “čvrsto medjusobno političko povjerenje” i neprekidna razmena na različitim nivoima i da “praktična saradnja dve zemlje stabilno napreduje”.

Predsednik ruskog moto-kluba “Noćni vukovi” Aleksandar Zaldastanov Hirurg naveo je u čestitki da je Dodik nepokolebljivi vodja koji svim srcem brine za svoj narod i nesebično i neustrašivo se bori za istinu, navodi Srna.

“Dragi Milorade! Vi ste nada majke Srbije za ponovno rodjenje. Vi ste jedini od svih balkanskih i evropskih političara koji se istinski, a ne rečima, bori za svoju budućnost i na koga cela Srbija gleda s nadom! Vi jedini stojite na putu podmuklim planovima naših zajedničkih neprijatelja koji uz pomoć izdajnika žele da Republiku Srpsku pretvore u nemoćnu koloniju pod spoljnim antisrpskim protektoratom”, naveo je Zaldastanov.

Dodik je rodjen 12. marta 1959. godine u Banjaluci.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar