SKANDAL TRESE REGION: Ko je crnogorski oficir koji je u Kninu proslavljao ” Oluju”

SKANDAL TRESE REGION: Ko je crnogorski oficir koji je u Kninu proslavljao ” Oluju”


Crnogorski oficir koji je prisustvovao prolavi “Oluje” u Hrvatskoj je pukovnik Ivan Mašulović (46) iz Nikšića, ekskluzivno saznaje Borba.me.

Mašulović se trenutno nalazi na funkciji vojno diplomatskog predstavnika – izaslanika odbrane u Hrvatskoj. Na tu funkciju je imenovan odlukom Saveta za odbranu i bezbednost Crne Gore 3. oktobra prošle godine.

Mašulović je  većinu svoje karijere je proveo u policiji i u Agenciji za nacionalnu bezbednost (ANB). Bio je načelnik Odeljenja bezbednosti u Kotoru, a od 2004. šef Centra bezbednosti Herceg-Novi.

Kada je Veselin Veljović imenovan za direktora Uprave policije, oktobra 2005, Mašulović postaje šef Uprave kriminalističke policije. U tom svojstvu je bio jedan od protagonista policijske akcije “Orlov let”. U novembru 2006, kada je ministar inostranih poslova prvi put postao Milan Roćen, Mašulović je imenovan za rukovodioca Službe za informativno-bezbednosnu i tehničku podršku MIP-a. U septembru 2008. Mašulović prelazi u ANB i biva postavljen za šefa Centra za Podgoricu. Međutim, sa te funkcije je ubrzo smenjen, pa je ubrzo prešao u Ministarstvo odbrane.

U Ministarstvu odbrane Crne Gore je bio pomoćnik ministra – Generalni direktor Direktorata za politiku odbrane u dva mandata, sve do dobijanja pozivnice za članstvo u NATO, kada je angažovan na poziciji Savetnika ministra odbrane za bezbednosnu i odbrambenu politiku. Nakon toga je proizveden u čin pukovnika Vojske Crne Gore, a potom i postavljen na dužnost načelnika Odeljenja za obaveštajno – izvidačke poslove (G2). Sada obavlja dužnost vojnog atašea – izaslanika odbrane u Republici Hrvatskoj.

oluja

Podsetimo, javnost u Srbiji i Crnoj Gori ustalasala je društvene mreže kada je objavljena slika oficira Vojske Crne Gore kako prisustvuje juče proslavi Oluje i etničkog čišćenja srpskog naroda sa tih prostora.

 

“Mislio sam da ipak postoji granica u šlihtanju Vlade Crne Gore svemu i svakome. Prisustvo crnogorskog oficira na proslavi “Oluje” je dokaz da ovaj režim kad dotakne moralno dno, počne da kopa, kako bi se spustio još niže. A, i nakon toga, bojažljivo pogleduje okolo, očekujući znak odobravanja od onog kome se dodvorava, napisao je na svom Fejsbuk profilu Slaven Radunović, poslanik Demokratskog fronta.

 

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar