SKUPŠTINA KOSOVA ODBILA ZAHTEV SRPSKE LISTE: Vidovdan nije praznik na Kosovu, on je uvredljiv za Albance

SKUPŠTINA KOSOVA ODBILA ZAHTEV SRPSKE LISTE: Vidovdan nije praznik na Kosovu, on je uvredljiv za Albance

Foto: Printscreen Youtube


Predstavnici Srpske liste u Odboru za javnu administraciju su danas zatražili da Skupština Kosova u okviru izmena i dopuna Zakona o zvaničnim praznicima uključi i Vidovdan, ali taj predlog nije usvojen.

Protiv tog zahteva se izjasnio poslanik Socijaldemokratske inicijative Miljaim Zekan koji je zahtev Srpske liste ocenio kao uvredljiv za Albance.

“Samoopredeljenje i Srpska lista ne priznaju državu Kosovo. Veoma je provokativno i uvredljivo za Albance koji žive na Kosovu kada njihovi sugradjani dolaze na Kosovo sa slikom (Slobodana) Miloševića. Vi ste nam ubili veliki broj gradjana, mi manje (od vas). Nismo mogli više, ali bismo od vas napravili sudžuk”, izjavio je Zekan, a prenosi portal gazetablic.com.

Na izjavu Zeke je reagovao poslanik Samoopredeljenja Adem Mikulovci koji je rekao da je neprihvatljivo da se njegova stranka uporedjuje sa Srpskom listom i da “živ neće glasati” da Vidovdan bude zvanični praznik.

I poslanik Alijanse za budućnost Kosova Rasim Seljamanaj je bio protiv uključivanja Vidovdana u zvanične praznike.

“Mi smo protiv 28. juna, jer to otvara raspravu (u narodu), dok je ova rasprava (u odboru) u okviru realnih rasprava”, rekao je Seljamanaj.

Na kraju rasprave predloženo je da zakon dostavi na raspravu u Skupštini Kosova, bez predloga da zvanični praznik bude i Vidovdan.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar