SLUČAJ O KOJEM BRUJI CELA SRBIJA: Podignuta optužnica protiv Sare Vidak

SLUČAJ O KOJEM BRUJI CELA SRBIJA: Podignuta optužnica protiv Sare Vidak


Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru podiglo je optužnicu protiv Sare Vidak (20) iz Beograda, koja se tereti za napad na sudiju prekršajnog suda u Kotoru.

Pozivajući se na nezvanična saznanja, ovaj podgorički dnevnik piše, da je Sara Vidak optužena za “napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti” za koje je, kako se navodi, zaprećena kazna zatvora od tri meseca do pet godina.

Sara Vidak se već nekoliko dana nalazi u pritvorskoj jedinici zatvora u Spužu nakon što je sudija Prekršajnog suda u Kotoru Jelena Stanišić optužila Vidakovu za verbalni i fizički napad, dok je druga strana tvrdila suprutno.

Do incidenta je, kako su ranije preneli mediji, došlo je nakon što je sudija Stanišić izrekla prekršajnu kaznu momku Sare Vidak. Incident, međutim, nije mogao biti zabeležen kamerom, jer one u kotorskom sudu ne postoje, saopštio je advokat sudije Stanišić.

“S obzirom da javnost ima pravo na potpune i istinite informacije, treba reći da je teza o postojanju video snimka predmetnog događaja manipulacija javnim mnjenjem, jer je poznato da Sud za prekršaje u Kotoru nikad nije imao bilo koju vrstu zaštite, kako fizičke tako i tehničke u vidu video nadzora, a kotorski Osnovni sud ima samo fizičku zaštitu u vidu obezbeđenja”, rekla je Dijana Knežević, advokatica sudije Stanišić.

Vanraspravno veće Osnovnog suda u Kotoru odbilo je prigovor advokata na određivanje pritvora Beograđanki Sari Vidak, tako da ona ostaje u pritvoru do 30 dana, koji joj je odredio sudija za istragu Osnovnog suda u Kotoru.

Inače, porodica Vidak je podnela i zahtev za Sarino puštanje iz pritvora uz kauciju, a odluka o tome još nije doneta.

SUD ODBIO ZAHTEV ZA PUŠTANJE NA SLOBODU: Sara Vidak ostaje u crnogorskom zatvoru

 

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar